Zelda duurder, andere Nintendo-games na jaren mogelijk ook in prijs omhoog

The Legend of Zelda. © Nintend

Nintendo gaat wellicht hogere prijzen hanteren voor games voor de Switch-spelcomputer, nadat die prijzen ondanks de inflatie jarenlang gelijk zijn bleven. Het nieuwe Zelda-spel, waar gamers wereldwijd sterk naar uitkijken, kost bijvoorbeeld 69,99 dollar (circa 65 euro) als het in mei wordt uitgebracht in de Verenigde Staten. Dat is 10 dollar meer dan normaal.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom wordt het duurste spel van Nintendo tot dusver, zonder speciale edities met extra’s meegeteld. Of de prijsstijging van 10 dollar voor alle nieuwe games gaat gelden, is niet bekend. Een woordvoerder van het Japanse bedrijf zegt dat de prijzen per spel worden vastgesteld. De prijs van Zelda is overigens wel vergelijkbaar met de bedragen die concurrenten Sony (PlayStation) en Microsoft (Xbox) hanteren.

Het besluit van Nintendo, een van de grootste spelontwikkelaars ter wereld, wordt naar verwachting goed ontvangen door de gamesector. Developers zijn voorstander van hogere prijzen, maar stellen zich terughoudend op omdat ze niet als een van de eersten hun prijzen willen verhogen. Dat terwijl hun productiekosten zijn gestegen door de toegenomen verwachtingen over de kwaliteit en inhoud van spellen.

Nintendo maakte recent nog bekend de verwachtingen voor de omzet en winst voor zijn huidige boekjaar terug te schroeven. Het bedrijf waarschuwde eerder al voor tegenvallende verkopen van zijn Switch-spelcomputers, mede door tekorten aan onderdelen zoals chips.

Partner Content