Hoe je vandaag snel de juiste IT-profielen vindt? Wel, zo!

Uptime Group
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

2 november 2022, 10:20 Bijgewerkt op: 30 januari 2023, 11:03

Moeite om de juiste profielen voor IT-infrastructuur aan te trekken, met de juiste skills, die bij jou op kantoor aan de slag willen gaan? Dan ben je zeker niet alleen. De war for talent woedt volop. Maar de wereld na corona biedt ook nieuwe mogelijkheden om IT’ers (tijdelijk) aan boord te halen. Via Deta-Up, een nieuw initiatief van Uptime Group.

Durven we het googelen? Het aantal openstaande IT-vacatures? De lijst met knelpuntberoepen van de VDAB voorspelt al niet veel goeds: die telt tal van IT-beroepen. Tussen oktober 2021 en september 2022 ontving de VDAB bijna 11.000 vacatures voor alle knelpuntberoepen in de IT-wereld. Waarvan er eind september nog 2000 niet ingevuld waren.

Begin 2022 schreef Data News nog hoe rekruteringsbureau Hays het aantal IT-vacatures in België in 2021 met 35% zag stijgen. Geboost door de digitalisering, die op haar beurt geboost werd door corona. Maar die pandemie heeft de wereld veranderd, ook de IT-arbeidsmarkt. Er bieden zich nieuwe kansen aan om weer makkelijker dé juiste IT-talenten binnen te halen, via detachering.

Wim Vervalle
Wim Vervalle

It’s a whole new world

“Voor corona zagen IT-medewerkers het niet altijd zitten om gedetacheerd te worden, omdat ze dan vaak voltijds op kantoor moesten werken. Dat gold zeker voor de meer ervaren IT’ers van 30-40 jaar, die een andere work-lifebalance zoeken”, steekt Wim Vervalle van wal, een van de managing partners van Deta-Up, een nieuw IT-detacheringsbedrijf binnen de Uptime Group.

Vandaag zien méér IT-talenten het zitten om gedetacheerd aan de slag te gaan

Vandaag leven we echter in een andere wereld. “Meer bedrijven beseffen dat ze ook mooie resultaten kunnen boeken, als hun mensen deels thuis werken. Tegelijk beseffen vele talentvolle IT’ers dat ze een betere work-lifebalance kunnen bereiken, als ze gedetacheerd voor één project en één klant aan de slag gaan, met deels thuiswerk. Daardoor willen er vandaag meer IT-talenten naar zo’n projecten overstappen. Ook wegens de unieke kansen die ze zo krijgen om ervaringen op te doen en hun kennis verder te verdiepen en te verruimen.”

Maar dat lost een cruciaal probleem nog niet op. Want oké, de drempel naar projectmatige detachering is verlaagd. Maar dan blijft de vraag: hoe vind jij als bedrijf die IT-talenten? Wel, door hen te zoeken daar waar zij graag naartoe trekken: Deta-Up. Waarom is dit nieuwe bedrijf dé beste weg om snel de juiste IT-talenten voor jouw onderneming te vinden?

Rita Verreydt
Rita Verreydt

Nog altijd deel van een enorm IT-bedrijf

“Deta-Up bouwt voortdurend aan een almaar groeiende pool van felbegeerde IT-mensen die gedetacheerd kunnen worden, gespecialiseerd in infrastructuurservices. Een sector die Deta-Up als deel van de Uptime Group door en door kent”, vertelt Rita Verreydt, CEO van Uptime Group.

“Door die doorgedreven specialisatie, slagen we erin mensen met de juiste technische expertise aantrekken. En door steeds in open dialoog met kandidaten te gaan, vinden we snel de juiste talenten, als een klant ze nodig heeft”, gaat Charlotte Aerts verder, eveneens managing partner van Deta-Up.

Almaar groeiende pool van felbegeerde, te detacheren IT-mensen, gespecialiseerd in infrastructuurservices

“Nu, de IT-talenten die wij naar bedrijven detacheren, werken nog altijd bij een écht IT-bedrijf, Uptime Group. We blijven hen dus opvolgen, begeleiden én opleiden”, benadrukt Rita Verreydt. “Bovendien kunnen ze niet alleen bij de klant en thuis werken, maar ook bij ons op kantoor, samen met andere experten, waarmee ze kennis kunnen delen. Iets wat andere consultancybedrijven niet bieden, maar waardoor onze medewerkers op korte termijn sterk groeien.”

Daar plukt de klant de vruchten van, maar het helpt ook om de juiste mensen aan te trekken én te behouden. “Net zoals de doorgroeikansen die we bieden met ons ruime klantenbestand, maar ook binnen de andere bedrijven van de Uptime Group. Natuurlijk nooit zonder eerst het bedrijf waarbij de IT’er aan het werk is een andere optimale oplossing te bieden. Dat spreekt voor zich.”

Charlotte Aerts
Charlotte Aerts

Voor wie kan je bij Deta-Up terecht?

“Vooral generalistische infrastructuurprofielen, omdat daar veel vraag naar is: van een hulpvaardige helpdeskmedewerker tot een stevige projectleider”, vervolgt Wim Vervalle. “Met daarbij het grote voordeel dat je hen allemaal via Deta-Up vindt, via je vertrouwde accountmanager – wij kunnen heel wat vragen van onze klanten snel invullen.”

Verandert de workload? Dan kunnen we de staffing flexibel vergroten of verkleinen

En dat dus via detachering. “Wat ook betekent dat bedrijven geen financieel risico nemen op de eigen payroll: ze moeten niemand aannemen. Tegelijk valt de kost weg voor de lange, misschien wel vruchteloze zoektocht naar talenten. Nee, het project kan snel starten, met precies de geknipte IT-talenten: ondernemend, leergierig, communicatief, zelfstandig, flexibel, met almaar aangescherpte kennis én toegang tot de expertise van de hele Uptime Group, in tal van IT-infrastructuurdomeinen. Zonder dat je zelf de kost moet dragen om mensen op dit niveau te houden.”

Verandert de workload binnen het bedrijf? “Dan kunnen wij onze staffing voor de klant ook flexibel vergroten of verkleinen. Om het nodige IT-onderhoud te blijven garanderen of om snel op te schalen, als de business boomt. Deta-Up staat altijd klaar om snel de nodige IT-talenten ter beschikking te stellen.”

Ga je met Deta-Up in zee?

“Dan helpen we eerste de vacature scherp te stellen”, gaat Charlotte Aerts verder. “Welk IT-profiel met welke skills zoekt de klant precies? Is dit wel het profiel dat die klant nodig heeft? En kan je genoeg profielen vinden die de verwachte combinatie van taken kunnen uitvoeren? Daarna gaan we meteen op zoek: ofwel in onze bestaande pool, ofwel binnen Uptime Group, maar ook binnen de overkoepelende Cronos Group. En eenmaal bij jullie aan de slag, blijven we onze mensen opvolgen. Een meerwaarde voor henzelf én onze klanten, op korte en lange termijn.”