Comfortabel navigeren met TomTom

TomTom brengt een nieuwe Go Live reeks navigatietoestellen op de markt: de Go Live 1000 en de Go Live 1005 die over een groter scherm beschikt. Wij testten de Go Live 1000.

TomTom brengt een nieuwe Go Live reeks navigatietoestellen op de markt: de Go Live 1000 en de Go Live 1005 die over een groter scherm beschikt. Wij testten de Go Live 1000.


TomTom besteedt altijd veel aandacht aan het design van haar producten en dat merk je. De nieuwe Go Live 1000 straalt klasse en eenvoud uit. De voorzijde biedt plaats aan 4,3″ grote Fluid touchscreen en de microfoon. Rond het scherm is een glanzende, zwarte rand aangebracht. De zijkanten zijn voorzien van een matte, zwarte kleur en die combinatie bevalt ons wel. De achterzijde is gedeeltelijk uitgevoerd in geborsteld aluminium en biedt plaats aan de speaker.


Houder

De nieuwe magnetische houder is een passieve uitvoering. De lader is dus niet geïntegreerd in het toestel. De houder is erg stevig en het plaatsen van een gps toestel tegen de voorruit was nog nooit zo eenvoudig. Eerst bevestig je de houder tegen de ruit door de ring van de zuignap naar rechts te draaien en zo vacuüm te zuigen. Vervolgens klikt het toestel eenvoudig vast dankzij de magnetische houder


Multitouch

Tijdens de eerste test valt vooral het duidelijke en heldere scherm op. De beeldkwaliteit is echt zeer goed. Als vanouds krijg je bij TomTom ook voldoende informatie op je scherm. Bij het ingeven van een nieuwe route krijg je meteen een samenvatting met allerlei nuttige informatie, zoals het aantal incidenten, flitsers en het weer op je bestemming. Het toestel beschikt over stembesturing en je kan het gebruiken als carkit. De Go Live 1000 heeft Europese kaarten aan boord en biedt een dekking in 45 landen.


De TomTom Go Live 1000 ondersteunt multi-touch. Je kan met je vingertoppen in- of uitzoomen op kaarten. Ook het bladeren door de menu’s gaat zeer vlot op dit scherm. TomTom geeft op dat het scherm erg gevoelig is en dat kunnen we zeker bevestigen. De TomTom Go Live 1005 beschikt over een nog groter (5″) scherm.


Conclusie

De TomTom Go Live 1000 is een zeer degelijk toestel met een moderne vormgeving. De nieuwe houder en usb-lader zijn zeker een grote troef. De Live Services zijn zeer nuttig en kunnen je heel wat frustraties besparen. Helaas vonden we de Brandstofprijzen Service niet meer standaard op het toestel en dat is jammer. Het duidelijke Fluid touchscreen laat zich vlot bedienen en beschikt over multi-touch. De Go Live 1000 biedt dus veel voordelen en zeer weinig nadelen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content