Beroep Uber onontvankelijk in Brusselse rechtbank

01/06/16 om 08:43 - Bijgewerkt om 08:43

Het hof van beroep in Brussel heeft dinsdag het beroep van Uber onontvankelijk verklaard vanwege verschillende procedureregels. Dat heeft de woordvoerder van het hof bevestigd. De taxidienst was in september in beroep gegaan tegen een uitspraak van de Brusselse rechtbank van koophandel, die UberPop, de betalende dienst van Uber met particuliere chauffeurs, als illegaal had aangeduid.

Beroep Uber onontvankelijk in Brusselse rechtbank

© Reuters

UberPop is een taxidienst die een beroep doet op particulieren die met hun eigen wagen mensen vervoeren, zonder te beschikken over een licentie of een speciale opleiding.

Taxis Verts was naar het gerecht gestapt tegen Uber en betichtte de dienst van concurrentievervalsing. Uber levert exact dezelfde diensten als een taxibedrijf, maar houdt zich absoluut niet aan de geldende wetgeving, aldus het bedrijf.

De Brusselse rechtbank van koophandel had in september Taxis Verts gelijk gegeven in zijn zaak tegen UberPop. De taxidienst kreeg 21 dagen om zich in orde te stellen met de regelgeving, op straffe van een dwangsom van 10.000 euro per dag met een maximum van een miljoen euro.

Een woordvoerder van Uber België preciseerde dinsdagnamiddag dat de applicatie UberPop in Brussel sinds september niet meer actief is, overeenkomstig de uitspraak, maar dat de twee andere applicaties, UberX en UberBlack met 300 gelicentieerde chauffeurs en 30.000 gebruikers in Brussel, nog steeds actief zijn en succes kennen.

(Belga/WK)

Lees meer over:

Onze partners