Britse muzieksensatie Alt-J promoot vindingrijke concerten-app

17/05/13 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Bron: Datanews

De Britse band Alt-J schaart zich achter een video-app die concertgangers de mogelijkheid biedt om live-registraties van concerten meteen na afloop te downloaden naar hun smartphone.

De Britse band Alt-J schaart zich achter een video-app die ervoor moet zorgen dat toeschouwers stoppen met het opnemen van liedjes of zelfs volledige optredens via hun smartphone. De applicatie Soundhalo geeft fans de mogelijkheid om de live-uitvoeringen van iedere song meteen na afloop te downloaden.

Een productieteam legt de concerten vast en maakt van iedere song een keurig gemixt en gemasterd MP4-bestand, dat fans meteen vanuit de cloud naar hun toestel kunnen downloaden, weliswaar tegen betaling.

De recente doortocht van Alt-J - de jongste winnaars van de Mercury Prize, de belangrijkste muzikale onderscheiding in Groot-Brittannië - in de Londense Brixton Academy was het eerste concert dat voor Soundhalo gecapteerd werd.

De app, die zich nog in een testfase bevindt, is beschikbaar voor Android-apparaten, en straks ook voor alle andere platforms.

ww.soundhalo.com

Lees meer over:

Onze partners