Elon Musk is Willy Wonka: geeft gouden tickets weg voor opening Gigafactory

© ..
Wim Kopinga Freelance journalist

Tesla nodigt twaalf mensen die op de eerste dag een Model 3 besteld hebben uit voor de opening van de Gigafactory op 29 juli.

De verwijzing naar Willy Wonka is vanuit Tesla niet erg subtiel: het bedrijf heeft twaalf gouden tickets naar mensen gestuurd die op de eerste dag een Model 3 reserveerden. De Gigafactory – waar Tesla lithium-ion batterijen zal produceren – gaat op 29 juli open en daar kan maar een beperkte groep bij aanwezig zijn. De twaalf gelukkigen krijgen het vervoer en de accommodatie in Reno – waar de fabriek zich bevindt – er bij.

Andere mensen die bij de opening mogen zijn, zijn onder andere Model S-eigenaren die vijf of meer kopers doorverwezen naar het bedrijf. De twaalf winnaars zijn gekozen uit de 150.000 mensen die op de eerste dag een reservering plaatsten voor een Model 3.

Tesla-topman Elon Musk zei eerder dit jaar dat de Gigafactory tegen 2020 op volle toeren moet draaien. Dan produceert de fabriek 35 gigawattuur aan batterijen per jaar. Dat is meer dan de wereldwijde productie aan lithium-ion batterijen in 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content