'KBC verklapt dat Apple Pay deze zomer naar België komt'

21/05/15 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:07

Apple heeft zelf nog niet bekend gemaakt of en wanneer zijn mobiele betaaldienst Apple Pay in ons land beschikbaar komt, maar KBC lijkt in een tweet te hebben prijsgegeven dat het deze zomer al zover is. Dat schrijft De Tijd.

'KBC verklapt dat Apple Pay deze zomer naar België komt'

© Belga

'Komt Apple Pay er binnenkort aan nu jullie bankkaarten NFC-betalingen ondersteunen? Releasedatum?', vroeg een klant van KBC op Twitter. 'Inderdaad, dit zal vanaf deze zomer mogelijk zijn', antwoordde KBC via zijn officiële Twitteraccount.

Niet veel later werd de tweet door KBC tegengesproken: 'Apple Pay is vandaag nog niet aan de orde', klonk het in een nieuw Twitterbericht.

'Menselijke interpretatiefout'

Een woordvoerster van de bank noemt de eerste tweet in De Tijd 'volledig uit de lucht gegrepen' en 'een menselijke interpretatiefout'.

Toch lijkt het aan te geven dat Apple al contact gehad heeft met Belgische banken om Apple Pay naar België te brengen, schrijft De Tijd nog.

Aan Apple Pay - een systeem om met de iPhone 6 (Plus), de Apple Watch, de iPad Air 2 of de iPad Mini 3 in winkels en appstores te betalen - moet een bestaande bankrekening of kredietkaart gekoppeld worden.

Lees meer over:

Onze partners