Win biedt ‘cloud telephony’ van Unify aan

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Win – de b2b ict-entiteit van de Waalse Tecteo-groep – verkoopt voortaan de UC-oplossingen van Unify – het vroegere Siemens Enterprise Communications.

In november vertelde Arnaud Spirlet, managing director van Unify BeLux nog aan Data News dat we een nauwere samenwerking met Win mochten verwachten, en nu is het zo ver: de b2b ict-poot van de Tecteo-groep zal de unified communications (UC) van het vroegere Siemens Enterprise Communications gaan verdelen in Wallonië onder de noemer ‘Cloud Telephony’. De oplossing wordt vandaag voorgesteld in de Cercle de Wallonie in Namen.

Het gaat om een UC-oplossing in de cloud die spraak, video en data omvat. Win wil hiermee bedrijven bedienen met minstens 10 gebruikers. Cloud Telephony wordt ondergebracht in de private cloud van Win en wordt volledig beheerd en beveiligd vanuit het Wallonië Data Center (WDC). Arnaud Spirlet hoopt dat de samenwerking met Win – een operator met sterke verankering in Wallonië en ook Brussel – er voor kan zorgen dat de lokale economie verder gestimuleerd wordt.

Cloud Telephony vult het in 2013 door Win ontwikkelde cloud-aanbod aan dat gelanceerd werd bij de overname van het WDC. Win beschikt voortaan dus over een compleet cloudaanbod voor professionals (IaaS, PaaS, SaaS).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content