De Gentse Feesten duiken vandaag hun vierde dag in. Het programma kan je uiteraard volgen op de officiële kanalen, maar de officieuze app Elaba! belooft meer leute en Gentsche klap. Elaba! - bedacht en ontwikkeld door Palaplu - probeert feestvierders te verbinden via een virtueel plein. In de app kan je swipen doorheen het Feestenprogramma en volgen waar je vrienden zijn. Foto's posten - al dan niet gepimpt met prettig gestoorde stickers - kan alleen vanuit de Feestenzone. Thuisblijvers kunnen wel meeloeren.

Vorig jaar opende Elaba! voor de allereerste keer zijn deuren met toen zowat 1.500 gebruikers, aldus bedenker Freek Braeckman. Die hebben dan allemaal een iPhone in de hand, want Elaba! is enkel in de Apple App Store terug te vinden. Aan de connectiviteit is overigens ook gedacht, want zowat alle pleinen hebben dit jaar gratis draadloos internet. Daar tekenden Citymesh en Citypath voor.

De Gentse Feesten duiken vandaag hun vierde dag in. Het programma kan je uiteraard volgen op de officiële kanalen, maar de officieuze app Elaba! belooft meer leute en Gentsche klap. Elaba! - bedacht en ontwikkeld door Palaplu - probeert feestvierders te verbinden via een virtueel plein. In de app kan je swipen doorheen het Feestenprogramma en volgen waar je vrienden zijn. Foto's posten - al dan niet gepimpt met prettig gestoorde stickers - kan alleen vanuit de Feestenzone. Thuisblijvers kunnen wel meeloeren.Vorig jaar opende Elaba! voor de allereerste keer zijn deuren met toen zowat 1.500 gebruikers, aldus bedenker Freek Braeckman. Die hebben dan allemaal een iPhone in de hand, want Elaba! is enkel in de Apple App Store terug te vinden. Aan de connectiviteit is overigens ook gedacht, want zowat alle pleinen hebben dit jaar gratis draadloos internet. Daar tekenden Citymesh en Citypath voor.