Office, het softwarepakket van Microsoft dat bestaat uit programma's als Word, Excel en PowerPoint, zou nog in de eerste helft van dit jaar beschikbaar komen voor de iPad. Dat vernam Microsoft-watcher Mary-Jo Foley van ZDNet van bronnen binnen het softwarebedrijf.

Het Office-team zou de iPad-versie willen lanceren van zodra de software klaar is, ook al verschijnt deze dan vóór de touchversie voor Windows 8.

Hoe Microsoft Office voor iPad gaat aanbieden, is nog niet duidelijk. Mogelijk gebeurt dat zoals bij Office 365 met een abonnement. Wellicht wordt het mogelijk bestanden op te slaan in de cloud via OneDrive - het gewezen SkyDrive.

Met Office zal Microsoft concurreren tegen Apple's eigen iPad-kantoorpakket, dat Pages, KeyNote en Numbers bevat.

Office, het softwarepakket van Microsoft dat bestaat uit programma's als Word, Excel en PowerPoint, zou nog in de eerste helft van dit jaar beschikbaar komen voor de iPad. Dat vernam Microsoft-watcher Mary-Jo Foley van ZDNet van bronnen binnen het softwarebedrijf. Het Office-team zou de iPad-versie willen lanceren van zodra de software klaar is, ook al verschijnt deze dan vóór de touchversie voor Windows 8. Hoe Microsoft Office voor iPad gaat aanbieden, is nog niet duidelijk. Mogelijk gebeurt dat zoals bij Office 365 met een abonnement. Wellicht wordt het mogelijk bestanden op te slaan in de cloud via OneDrive - het gewezen SkyDrive. Met Office zal Microsoft concurreren tegen Apple's eigen iPad-kantoorpakket, dat Pages, KeyNote en Numbers bevat.