De nieuwe functie is geen aparte knop. Het volstaat om op de retweet-knop drukken en dan krijg je de mogelijkheid om extra commentaar toe te voegen. Daarbij krijg je van Twitter 116 tekens om je meest gepaste reactie te formuleren. De functie werkt momenteel wel enkel nog maar op de desktopversie en de iPhone-app van Twitter.

We laten in het midden of het kwalitatief een goede zaak is dat gebruikers op Twitter voortaan meer commentaar kunnen geven op de uitlatingen van anderen. Maar de berichtendienst beantwoordt zo wel een vaak voorkomend probleem.

Al toont een embedded tweet (zoals hierboven) niet de originele boodschap.

Wie een tweet pakweg 120 of 140 karakters wou delen met zijn of haar volgers, had tot nu toe amper nog ruimte om daar zelf een opmerking aan toe te voegen. Een andere optie was een tweet sturen waarin je linkt naar de originele tweet. Maar daardoor zie je als gebruiker niet meteen waar de retweeter op reageert.

De nieuwe functie is geen aparte knop. Het volstaat om op de retweet-knop drukken en dan krijg je de mogelijkheid om extra commentaar toe te voegen. Daarbij krijg je van Twitter 116 tekens om je meest gepaste reactie te formuleren. De functie werkt momenteel wel enkel nog maar op de desktopversie en de iPhone-app van Twitter.We laten in het midden of het kwalitatief een goede zaak is dat gebruikers op Twitter voortaan meer commentaar kunnen geven op de uitlatingen van anderen. Maar de berichtendienst beantwoordt zo wel een vaak voorkomend probleem.Al toont een embedded tweet (zoals hierboven) niet de originele boodschap.Wie een tweet pakweg 120 of 140 karakters wou delen met zijn of haar volgers, had tot nu toe amper nog ruimte om daar zelf een opmerking aan toe te voegen. Een andere optie was een tweet sturen waarin je linkt naar de originele tweet. Maar daardoor zie je als gebruiker niet meteen waar de retweeter op reageert.