Actian (ex-Ingress) koopt Pervasive Software

Actian, het vroegere Ingress, brengt een definitief bod uit op de resterende aandelen van databasebeheerspecialist Pervasive Software.

Actian, het vroegere Ingress, brengt een definitief bod uit op de resterende aandelen van databasebeheerspecialist Pervasive Software.

Actian biedt 9,20 dollar per aandeel voor Pervasive Software en waardeert de leverancier van software voor data(base)beheer daarmee op 161,9 miljoen dollar, of omgerekend bijna 120 miljoen euro. De raad van bestuur van Pervasive Software aanvaardt het bod, nadat het twee eerdere biedingen van Actian wegens te laag had afgewezen. Actian had in augustus vorig jaar ongevraagd een bod van 8,5 dollar per aandeel uitgebracht op Pervasive Sofware. Dat bod verhoogde het in november tot 9 dollar per aandeel. De transactie zal in het tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond. Ze moet wel nog worden goedgekeurd door verschillende Amerikaanse regelgevers, waaronder de Securities and Exchange Commission (SEC).

Pervasive heeft een uitgebreide softwareportefeuille voor het beheren, integreren en analyseren van data, zowel lokaal als in de cloud. Bekendst is DataRush, een applicatiekader en analytische engine voor het tegen hoge snelheden verwerken van parallelle datastromen. De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot de begindagen van de pc en de Btrieve-database van SoftCraft, die later overgenomen werd door Novell en daarna weer verzelfstandigd als Btrieve Technologies. Pervasive nam zijn huidige naam aan in 1996 en ging in 1997 naar de beurs. Pervasive PSQL, de opvolger van Btrieve, werd in 1999 gelanceerd.

Actian is bekend voor de openbron OLTP (On-Line Transaction Processing)-database Ingress, waarvan de vroegste oorsprong teruggaat tot een IBM-onderzoeksproject uit 1973, en allerlei beheerapplicaties voor grote hoeveelheden data zoals Action Apps en Vectorwise. Het bedrijf nam in december ook al een andere dataspecialist, Versant Corporation, over. Versant heeft een uitgebreide portefeuille ‘NoSQL’ (“not only SQL”) databasebeheersoftware.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content