‘Call of Duty blijft ook na overname te koop voor PlayStation’

Call of Duty © Activision Blizzard

Nieuwe versies van het populaire schietspel Call of Duty blijven in ieder geval de komende twee jaar te koop voor PlayStation-consoles. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dit was even de vraag, omdat Microsoft vorige week aankondigde de maker van de spellen, Activision Blizzard, over te nemen. Microsoft maakt de Xbox en dat maakt de PlayStation van Sony een concurrent.

Gekeken vanuit die concurrentiestrijd zou het niet meer beschikbaar stellen van PlayStation-versies voor meer Xbox-verkopen kunnen zorgen. Het is een stap die Microsoft na eerdere overnames al eens zette. Zo krijgen spellen van Bethesda Softworks die kort na de overname in 2021 waren aangekondigd, waaronder Starfield en Redfall, uiteindelijk geen PlayStation-versie meer. Overigens had Microsoft toen gezegd bestaande contracten te respecteren en al eerder aangekondigde spellen ook op de Sony-spelcomputer beschikbaar te maken.

Dat heeft gamebaas Phil Spencer van Microsoft vorige week ook gezegd over de Call of Duty-games. ‘Ik heb tegen Sony gezegd alle bestaande overeenkomsten te willen respecteren en het spel voor de PlayStation te willen behouden’, zei hij op Twitter. Maar wat Spencer met die bestaande overeenkomsten bedoelde, werd niet duidelijk. Ingewijden zeggen nu dat in ieder geval de komende drie versies van Call of Duty te koop zullen zijn voor Sony’s console. Microsoft wilde geen commentaar geven.

Vorige week werd de overname bekend, die Microsoft 69 miljard dollar gaat kosten. Het is de grootste overname ooit in de sector. In reactie op het nieuws verloor Sony op de aandelenbeurs in een dag 20 miljard dollar aan marktwaarde. Microsoft denkt de overname binnen zes tot achttien maanden af te ronden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content