Coronapandemie jaagt verkoop Nintendo Switch aan

Door het vele thuiszitten vanwege de coronapandemie zijn spelcomputers niet aan te slepen. Vooral de Switch van Nintendo werd in de zoektocht naar vertier in coronatijd veel verkocht. Dit kwam mede ook door de populariteit van games als Animal Crossing.

De interesse voor de spelcomputer zorgde voor een stevige winstgroei bij de maker van de apparaten. Nintendo sloot de eerste helft van zijn gebroken boekjaar af met een operationele winst van 291,4 miljard yen, omgerekend 2,4 miljard euro. Dat betekende op jaarbasis een verdrievoudiging.

Winnaar van de crisis

De goede prestaties zijn voor het Japanse bedrijf reden de verwachtingen voor het hele jaar op te schroeven. Van de populaire spelcomputer verwacht Nintendo er nu 24 miljoen te slijten, waar het eerder rekening hield met de verkoop van 19 miljoen Switch-consoles.

De cijfers van Nintendo tonen aan dat de spelcomputerindustrie één van de winnaars is van de coronacrisis. Concurrent Sony verhoogde onlangs ook al zijn verwachtingen voor dit jaar. Dat bedrijf staat op het punt de nieuwe PlayStation 5 te lanceren, terwijl Microsoft deze maand twee gloednieuwe Xbox-spelconsoles uitbrengt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content