Dell-EMC: Belgische impact voorlopig onduidelijk

. © Dell

Dell en EMC hebben samen meer dan 150.000 werknemers, waarvan meer dan driehonderd in België.

Wat de impact van de overname zal zijn op de Belgische vestigingen en werknemers is momenteel nog onduidelijk. Sowieso moet EMC eerst van de beurs verdwijnen en moet de overname rond zijn vooraleer er veranderingen worden doorgevoerd.

EMC en dochter VMware hebben hun kantoor voor België en Luxemburg in Zaventem. Momenteel werken er 204 mensen voor het bedrijf waarvan 170 voor EMC en 34 voor VMware. Van die 204 werken er 37 voor de Luxemburgse markt.

De Belux-afdeling haalde, volgens cijfers van Trends Top, in 2014 een omzet van meer dan 28 miljoen euro. Het bedrijf wordt sinds 2013 in ons land geleid door Arnaud Bacros die al sinds 2000 voor het bedrijf werkt. De activiteiten van VMware worden geleid door Luc Costers.

Dell Belux wordt sinds 2008 geleid door Pascale Van Damme die in 2014 nog door Data News werd bekroond als ICT Woman of the Year. Het bedrijf heeft zijn Belgische vestiging in Zellik waar iets meer dan 134 mensen werken (134,10 voltijdse equivalenten volgens cijfers van Trends Top). Dat jaar haalde het bedrijf een omzet van iets meer dan 21 miljoen euro.

Internationaal telde EMC vorig jaar 70.000 werknemers, al is het bedrijf wel bezig met een ontslagronde waardoor er begin dit jaar al 1.500 mensen moesten vertrekken. Bij Dell, dat als privaat bedrijf minder inkijk moet geven in zijn plannen, ligt het laatste gekende (2013) personeelsaantal op 110.000 mensen. Al ligt dat vandaag vermoedelijk minder omdat ceo Michael Dell destijds al aangaf dat de privatisering van het bedrijf zou leiden tot een aantal ontslagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content