Discord stopt alweer met gamesabonnement

Dead Cells, een van de games die op de Discord-winkel te koop zijn.
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Chatdienst Discord gaat stoppen met het aanbieden van gratis games aan abonnees van zijn betaalde Nitro-dienst. De games zouden amper gebruikt worden.

Discord, een chatapp die door veel gamers gebruikt wordt, startte een jaar geleden met het aanbieden van videogames. Daarbij werden ook een reeks gratis games beschikbaar gemaakt voor abonnees van Nitro, het betaalde abonnement op Discord. Met die Nitro krijgt je voor zo’n 10 dollar per maand extra mogelijkheden binnen de chatdienst, waaronder het uploaden van grotere beelden of meer streamingmogelijkheden. En ook enkele gratis games, dus, hoewel daar amper gebruik van werd gemaakt, aldus Discord.

“We hebben veel geleerd van jullie het voorbije jaar,” schrijf het bedrijf in een blogpost. “En door waardevolle feedback werd het ons duidelijk dat hoewel wij, en enkelen onder jullie, van deze games houden, de grote meerderheid ze niet speelt.”

In het aanbod zaten een reeks indiegames zoals Dead Cells, en wat oudere grotere games als Saints Row 3. Discord stopt op 15 oktober met het gratis aanbieden ervan. Abonnees die Nitro wel gebruikten voor de games, kunnen hun geld terugvragen. Het Nitro-abonnement zelf blijft wel bestaan. Gamers die op Discord spellen gekocht hebben, kunnen ze ook blijven gebruiken.

De stap komt er op een moment dat heel veel grote bedrijven met game-abonnementen en streamingdiensten spelen. Toen Discord de gamemarkt opkwam was zijn belangrijkste concurrent Steam. Ondertussen is ook Epic, de uitgever van het ontstellend populaire Fortnite, een belangrijke speler, en de techgiganten als Apple, Google en Microsoft proberen het de volgende maanden allemaal met een gamestreamingdienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content