Fonepad is kruising tussen tablet en smartphone

Met de Fonepad mikt Asus op mensen die zowel de spraakfuncties van een smartphone als de entertainmentmogelijkheden van een tablet wensen in één draagbaar toestel.

De Asus Fonepad is uitgerust met de Intel Atom Z2420-processor en 1 GB RAM. De combinatie van tablet en smartphone heeft een 7-inch HD LED-scherm met achtergrondverlichting en IPS-technologie. Het scherm biedt 10-punts multi-touch en een resolutie van 1280 x 800 pixels.


De Fonepad heeft een intern geheugen met een capaciteit van 16 GB en is uitgerust met een SD-kaartslot voor maximaal 32 GB extra opslagruimte. Het toestel heeft een 1,2-megapixel frontcamera voor videochatten en een 3 megapixel autofocus camera op de achterzijde die ook 720p HD video kan opnemen.


De Asus Fonepad ondersteunt 3G, WiFi 802.11b/g/n en Bluetooth 3.0. Het toestel meet 196,4 x 120,1 x 10,4 mm en weegt 340 gram. De Li-polymeer 4270mAh batterij zou volgens Asus goed zijn voor maximaal 9 uur gebruik.


Asus levert het toestel met een aantal eigen apps. Zo kan je met Floating App actieve programma’s en multi-tasking beheren en met SuperNote lite handgeschreven notities en schetsen maken. WebStorage Office Online dient voor Microsoft Office-compatibele documentbewerking. Je krijgt ook 5 GB gratis levenslange Asus WebStorage voor het synchroniseren en delen van data met andere apparaten. Besturingssysteem is Android 4.1 (Jelly Bean).


De Asus Fonepad is vanaf mei 2013 beschikbaar in de kleuren Titanium Grijs en Champagne Goud voor een adviesprijs van 249 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content