Netflix ziet forse abonneegroei dankzij aanpak wachtwoorddelen

© Getty Images

Videostreamingdienst Netflix heeft in het afgelopen kwartaal het aantal abonnees flink zien groeien. In totaal kwamen er 5,9 miljoen nieuwe klanten bij.

Netflix telt nu wereldwijd 238,4 miljoen abonnees. De onderneming uit het Californische Los Gatos heeft het delen van accounts aan banden gelegd. Daardoor hebben meer mensen een eigen Netflix-account geopend.

De groei valt sterker uit dan verwacht, want analisten op Wall Street rekenden in doorsnee op bijna 2,1 miljoen nieuwe abonnees. Netflix trok in het eerste kwartaal nog 1,75 miljoen nieuwe klanten, wat fors minder was dan de bijna 7,7 miljoen in het vierde kwartaal van vorig jaar.

Felle concurrentie

Netflix vraagt gebruikers nu een hogere vergoeding als zij hun account willen delen. Het bedrijf heeft namelijk te kampen met felle concurrentie van bijvoorbeeld Disney+, HBO Max en Amazon Prime en wil zo de inkomsten spekken. De omzet ging met bijna 3 procent omhoog tot 8,2 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 1,5 miljard dollar. Netflix gaf aan voor het derde kwartaal te rekenen op een omzet van 8,5 miljard dollar. Die is dan weer wat minder dan kenners hadden voorspeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content