Om tweets te zien, hoef je niet langer ingelogd te zijn

Elon Musk.

Het is niet meer nodig om op Twitter ingelogd te zijn om tweets te kunnen lezen. Twitter had de berichten vorige week afgeschermd voor de buitenwereld, maar die maatregel lijkt in alle stilte te zijn teruggedraaid, in elk geval voor een deel.

Als mensen een link naar een tweet krijgen, kunnen ze die nu ook zien als ze niet ingelogd zijn. Ook lukt het opnieuw om via de zoekresultaten op Google naar specifieke tweets te gaan. Maar mensen die een profiel van een gebruiker willen bezoeken, stuiten wel nog op een inlogscherm.

Lachend kakje

Twitter en zijn eigenaar Elon Musk hebben niets gemeld over de nieuwste wijziging. Vragen aan woordvoerders worden automatisch beantwoord met een emoji van een ‘lachend kakje’, iets waar de excentrieke miljonair in maart mee is begonnen, naar verluidt uit afkeer voor de pers.

Dat alleen ingelogde gebruikers de voorbije dagen nog tweets konden zien, was volgens Musk een noodmaatregel. ‘Er werden zoveel data geplunderd dat de dienstverlening voor normale gebruikers in gevaar kwam’, schreef hij vorige week. Andere bedrijven zouden de teksten in tweets verzamelen (het zogeheten ‘scrapen’) om hun systemen voor kunstmatige intelligentie te trainen en te verbeteren. Musk maakte toen niet bekend hoelang de maatregel al zou duren.

Partner Content