Plooibare smartphone van Samsung ligt vrijdag in eerste winkelrekken

Samsung Galaxy Fold

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung lanceert vrijdag zijn plooibare smartphone Galaxy Fold in het thuisland. De lancering was oorspronkelijk in april gepland, maar werd op het laatste moment uitgesteld nadat er problemen waren opgedoken met de schermen van een aantal testtoestellen.

Samsung heeft de telefoon de voorbije maanden van voren af aan opnieuw ontworpen. Het toestel is onder meer compatibel met 5G. De Galaxy Fold wordt vrijdag gelanceerd in Zuid-Korea. Nadien volgen landen als Duitsland, Frankrijk, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Het plooibare toestel, met een prijskaartje van om en bij de 2.000 euro, moet het vlaggenschip van Samsung worden. Dat de lancering moest worden uitgesteld, was een zware klap voor het bedrijf dat prat gaat op zijn uitmuntendheid en innovatieve karakter. Drie jaar geleden moest Samsung al eens zijn Galaxy Note 7 kort na de lancering van de markt halen, omdat de batterij in brand kon vliegen. Ook concurrent Huawei werkt aan een plooibare smartphone. Ook de lancering daarvan werd uitgesteld. In plaats van in juni zou Huawei de “Mate X” ook deze maand lanceren.

Partner Content