PolyNetwork hacker krijgt jobaanbod

© Getty Images

De man of vrouw die voor 610 miljoen dollar aan cryptomunten stal van PolyNetworks, krijgt nu een job aangeboden bij het bedrijf. Intussen wacht dat bedrijf nog steeds op de rest van het geld.

De hacker, die door het bedrijf intussen ‘Mr. White Hat’ wordt genoemd, gaf vorige week al de helft van het gestolen geld terug. In boodschappen bij die transacties maakte hij duidelijk dat hij geen kwade bedoeling heeft, maar vooral het veiligheidsprobleem wou tonen en wilde voorkomen dat anderen het geld echt zouden stelen.

Intussen staat het nog terug te geven bedrag op een gedeelde geblokkeerde rekening waarvan zowel hij/zij als PolyNetwork een sleutel hebben, maar beide sleutels zijn nodig om het geld terug te krijgen.

PolyNetwork had eerder al aangeboden om een half miljoen dollar van de cryptomunten af te staan als beloning voor het aantonen van de kwetsbaarheid, dat bedrag zou ‘onderweg’ zijn. Nu biedt het bedrijf hem ook een job als chief security adviser aan.

Job en beloning

‘Om onze dank te tonen en Mr. White Hat aan te moedigen om te blijven bijdragen aan betere security in de blockchainwereld samen met PolyNetwork, vragen we Mr. White Hat om Chief Security Adviser van PolyNetwork te worden,’ zegt het bedrijf in een verklaring.

‘PolyNetwork heeft geen intenties om Mr. White Hat juridisch verantwoordelijk te houden gezien we er zeker in zijn dat hij binnenkort het volledig beheer van de gelden zal teruggeven aan PolyNetwork en haar gebruikers.’

De hele situatie is vrij uitzonderlijk. Zowel dat de hacker het geld gewoon teruggeeft, als dat het bedrijf de man of vrouw een job aanbiedt, bovenop de beloning en expliciet zegt geen juridische acties te plannen. Vanuit de kant van de hacker is het vermoedelijk afwegen of het aanbod en de beloning de moeite zijn om zijn identiteit te onthullen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content