Fujitsu ontdekt malware op eigen pc’s

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

Fujitsu zegt dat het malware heeft ontdekt op haar bedrijfsnetwerk. Daarbij werden ook persoonlijke gegevens van klanten gestolen.

Hoeveel data of hoeveel mensen hun gegevens werden gestolen is op dit moment niet duidelijk. ‘We bevestigen de aanwezigheid van malware op verschillende bedrijfscomputers. Als resultaat van een intern onderzoek ontdekten we dat bestanden met persoonlijke informatie en klanteninformatie illegaal zijn meegenomen,’ zei Fujitsu daar in eerste instantie over.

Bij Fujitsu werken 124.000 mensen. Het Japanse technologiebedrijf legt zich toe op hard- en software, telecomapparatuur en IT services. In België is het bedrijf vooral in dat laatste segment actief.

Gezien het bedrijf enkel op haar Japanse site communiceert over het incident, lijkt het aannemelijk dat er vooral in Japan computers van het bedrijf werden geïnfecteerd. Aan Ars Technica zegt het bedrijf dat het de Japanse databeschermingsautoriteit heeft ingelicht en zich excuseert voor de ongemakken die met de infectie gepaard gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content