Sony aangeklaagd om defect aan PlayStation 5-controller

De DualSense Controller van de PlayStation 5. © Sony

Een Amerikaans advocatenkantoor is een groepsrechtszaak gestart tegen Sony omdat de controllers van de onlangs uitgekomen PlayStation 5 een defect zouden hebben. Dat meldt GamesIndustry.biz.

Het bedieningskastje zou een ‘drift defect’ hebben, wat inhoudt dat het apparaat denkt dat een speler de joystick beweegt terwijl dat niet zo is.

Sommige gamers melden online dat ze al sinds tien dagen na de aanschaf van hun spelcomputer last hebben van het probleem. Enkele dagen geleden was al sprake van advocatenkantoren die een klacht zouden voorbereiden. Volgens de advocaten wist Sony van het probleem en doet het bedrijf niet genoeg om consumenten hierop te wijzen. Bovendien zouden er nog te weinig mogelijkheden voor reparatie zijn.

Wettelijke garantie

Wie in België last krijgt van ‘controller drift’ valt nog gewoon onder de wettelijke garantie en neemt best zo snel mogelijk contact op met Sony of de leverancier van de console.

Eerder meldde Sony dat kapotte controllers onder de garantie vervangen worden. Consumenten draaien wel zelf voor de verzendkosten op. De PlayStation 5 is niet de enige spelcomputer die last heeft van het probleem: eerder lag Nintendo onder vuur om een vergelijkbaar probleem met de Nintendo Switch.

Partner Content