Telenet verhoogt tarieven

Wie klant is bij Telenet, zal vanaf 4 augustus meer moeten betalen. “Een verhoging in lijn met de inflatie”, klinkt het.

De tarieven van de vaste, maandelijkse abonnementskosten van internet, digitale en analoge televisie, mobiele en vaste telefonie gaan met 1,87 procent omhoog, zo meldt het telecombedrijf maandag.

“Telenet krijgt jaarlijks te maken met algemeen stijgende kosten. Deze worden gereflecteerd in de gezondheidsindex waaraan onder andere de algemene verhoging van de meeste lonen wettelijk verbonden zijn. Maar ook materialen en grondstoffen zoals energie, worden jaarlijks duurder”, verklaart het bedrijf de prijsverhoging.

Het bedrijf voegt nog toe dat niet alle prijzen veranderen. Zo zijn er geen aanpassingen aan de prijzen van onder meer de entertainment- en sportpakketten op televisie (Play, Play More, Play Sports, Play Sports Dagpas), de opties bij vaste telefonie, de installatie- en activatiekosten en de prijzen volgens verbruik. Ook het sociaal tarief verandert niet.

Een overzicht van de prijswijzigingen bij Telenet is hier te vinden.

Geen tariefverhoging bij Orange

In juli vorig jaar maakte Telenet ook een reeks producten duurder. Nadien volgde nog een prijsverhoging (en uitbreiding) van Play. Vorige maand besloot Telenet om alle bundels om te dopen tot ‘Wigo‘ en om Whop/Whoppa uit het aanbod te halen.

Bij concurrent Orange staat er geen tariefverhoging op de agenda. Orange zal zich aan zijn belofte houden dat het geen tariefverhogingen zal doorvoeren in 2019, zegt woordvoerster Isabelle Vanden Eede.

Proximus trok begin dit jaar de tarieven op van verschillende producten, waaronder de populaire bundels Tuttimus en Familus.

Partner Content