‘Verizon verlaagt overnamebod op Yahoo met honderden miljoenen’

Gaat de overname door? © DN
Brecht Somers Stagiair DataNews.be

Amerikaanse telecomoperator Verizon schat de waarde van Yahoo lager in dan eerst. Verizon onderhandelt al sinds juni vorig jaar met het verlieslatende technologiebedrijf over een overname. Het bod tot nu toe bedroeg 4.83 miljard en zou nu met 250 tot 350 miljoen verlaagd zijn volgens Reute

Zowel Verizon als Yahoo wilden niet reageren op de geruchten. Maar de verlaging van het bod heeft waarschijnlijk te maken met de miljarden gebruikersgegevens die bij Yahoo werden buitgemaakt in 2012, 2013 en 2014. Die hacks kwamen vaak pas later aan het licht.

Toen er ook in 2016 en begin dit jaar er massale lekken van e-mails, paswoorden en telefoonnummers bekend raakten startte Verizon zelf een onderzoek om de schade op te meten. Verizon stelt het bedrag nu waarschijnlijk naar beneden bij met mogelijke rechtszaken en schadeclaims van getroffen Yahoo gebruikers in gedachten.

De telecomoperator wil de Yahoo-gebruikers en de resterende trafiek naar de Yahoo websites graag integreren in de portaalsite van haar dochteronderneming Aol.

Partner Content