Frank De Saer wordt CIO van Eandis

Frank De Saer. © FOD Economie

Het hoofd van de Kruispuntbank Ondernemingen en CIO van de FOD Economie trekt dit najaar naar Eandis. Daarmee verliest de overheid opnieuw een ervaren ICT-topper.

“Ik heb mijn ontslag gegeven en op 1 september start ik bij Eandis”, bevestigt De Saer aan Data News. De toekomstige CIO van de netbeheerder bracht twaalf jaar door bij de FOD Economie. Hij was er eerst verantwoordelijk voor IT maar kreeg daar na enkele jaren, aanvankelijk ad interim, ook de KBO of Kruispuntbank voor Ondernemingen bij.

Maar er is voor De Saer nood aan een nieuwe uitdaging. “Ik heb de afgelopen twaalf jaar een mooi parcours gehad en alles gedaan wat ik wou doen. We hebben gereorganiseerd, een datawarehouse opgezet, de KBO verder op poten gezet en veel meer, maar ik wou iets nieuws. Ik ben ook even in de running geweest om CIO bij de FOD financiën te worden, maar daar gaat men voor een Franstalige kandidaat.” Bij de Bij de FOD Economie wordt hij ad interim opgevolgd door Erik Meurisse.

Bij Eandis krijgt De Saer de leiding over 200 interne IT-krachten aangevuld met nog eens 200 externe IT’ers. “Het is een bedrijf met mooie uitdagingen. We kunnen de business alignment verbeteren, IT op een hoger niveau brengen en business value creëren. Binnen Eandis is men ook bezig met smart metering dus dat brengt ook wat met zich mee.” Maar ook praktisch is het voor De Saer een verbetering, waar hij vroeger drie uur per dag op de trein zat, is hij vanaf september nog maar een kwartier onderweg naar zijn werk.

Eandis kiest zo voor de tweede keer op korte tijd een IT-verantwoordelijke. Aanvankelijk werd Bart Sijnave (UZ Gent) aangekondigd als CIO, maar die samenwerking ging op het laatste moment niet door.

Met het vertrek verliest de federale overheid opnieuw een ICT-topper. Eerder stapten Peter Strickx, CTO van Fedict, en Yves Vander Auwera (director shared services en gedetacheerd naar de Federale politie) al op. Op Buitenlandse zaken verhuisde Jorg Leenaards na 15 jaar als CIO naar de (nieuwe) functie als chief information security officer. Op Vlaams niveau werd Geert Mareels, tot dit voorjaar Vlaams E-government manager, op een zijspoor gezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content