Frederik De Bosschere

Het was vermoeiend. Het hele welles/niettes-spelletje van Elon Musk met Twitter. Tot de deal dan toch doorging. Waren we toen al Musk-moe ... dan wisten we duidelijk nog niet wat er nog allemaal zou gebeuren.

Vrije Tribune

Amper 26 procent van de Belgische bedrijven heeft een cloud-first strategie, bleek vorig jaar nog uit een studie van Beltug. In vergelijking met veel andere Europese landen, neemt België rond clouddiensten nog altijd een afwachtende houding aan. 'Dat werkt nu alsnog in ons voordeel', stellen Bruno Bodson & Kobe Peeters, Cloud Leads bij Solita. 'We kunnen aan snelheid winnen door de fouten van de early adopters over te slaan.'

Bram Vanderborght

Op Tesla's AI Day presenteerde Elon Musk zopas een prototype van Optimus. Robotica-expert Bram Vanderborght (imec, VUB) was onder de indruk van de snelheid waarmee het bedrijf vooruitgang boekt, maar benadrukt dat het niet evident wordt om de technologie van Tesla-wagens over te brengen naar robots.

Erik Van Buggenhout

Hoewel purple teaming - een combinatie van aanval en verdediging - geen nieuw gegeven is in cybersecurity, wordt het nog relatief weinig toegepast. Opvallend in tijden waarin de dreiging van hackers permanent is en met de dag gesofisticeerder en gevaarlijker wordt, stelt Erik Van Buggenhout. 'Want hoewel geen enkele aanpak onfeilbaar is, biedt een gemengde strategie de best mogelijke bescherming tegen online aanvallen.'

Joe Baguley

Het verhaal rond duurzaamheid is alomtegenwoordig, duidelijk en urgent. Willen we een catastrofale wereldwijde temperatuurstijging voorkomen, dan moeten we dringend de uitstoot verminderen. Bijna alle sectoren - zelfs de traditioneel sterk vervuilende industriële sector - veranderen hun werkwijzen. Er zal daarentegen altijd een afwijking zijn die zich niet helemaal gedraagt zoals het zou moeten. Kijk in dit geval niet verder dan Bitcoin.

Marc Schijvaerts

De afspraken tussen de overheid en Itsme staan onder druk. Recent werd in de pers gewag gemaakt dat de overheid misschien wel eens een eigen alternatief zou kunnen gaan ontwikkelen voor de authenticatie-app. Waar niemand bij stil lijkt te staan, is de gigantische kostprijs die bij zo'n alternatief voorgeschoteld zou worden aan de bedrijfswereld.

Bert Bultinck

Nee, bewijzen van regelrechte omkoping hebben we niet gevonden, het is allemaal net iets subtieler dan dat. Maar de Uber Files van Knack, De Tijd en Le Soir tonen aan hoe het techbedrijf Uber er met een rotvaart in is geslaagd om met bedenkelijke technieken een groot deel van de markt in handen te krijgen.

Data News Jobs