Emmanuel David

Is het je al opgevallen dat je de laatste tijd bij quasi elke website moet inloggen? En telkens een wachtwoord moet onthouden? Ik heb het dan nog niet eens over alle apps op je smartphone die ook een login vragen. Die wachtwoorden zijn er voor je eigen veiligheid, hoor je dan. Wel: The password is dead. Lets' get rid of the password.

Vrije Tribune

Terwijl het Amerikaanse Witte Huis een 'laissez-faire, laissez-aller' aanpak van artificiële intelligentie (AI) aankondigt en Google CEO Sundar Pichai net oproept tot meer AI-regelgeving, schetst een uitgelekt ontwerp Witboek over artificiële intelligentie de verschillende beleidsinitiatieven die de Europese Commissie overweegt. Samen met de publicatie van het definitieve Witboek, in principe tegen 20 februari 2020, wordt een grootschalig consultatieproces gelanceerd waarbij stakeholders zullen worden uitgenodigd om feedback op de inhoud te leveren.

Bert Hubert

Regeringen buigen zich over het al dan niet toelaten van Huawei en ZTE, maar in praktijk maakt dat weinig uit. Het probleem zit bij de massale outsourcing naar partners, waardoor operatoren de controle al lang verloren zijn, stelt Bert Hubert.

Erwin Geirnaert

Alleen de CEO of bedrijfsleider van een onderneming is in staat om ransomware te stoppen. Dit vereist een duidelijke boodschap naar iedereen in het bedrijf, zegt securityexpert Erwin Geirnaert. cybersecurity moet de top-prioriteit zijn op alle niveau's. Alleen door voldoende budget hiervoor vrij te maken is dit mogelijk.

Nathalie Van Raemdonck

Er gebeuren alsmaar meer cybersecurity-incidenten in de wereld, waar ook onze media over berichten. De feiten in die verslaggeving zijn echter vaak niet accuraat. Nathalie Van Raemdonck waarschuwt voor de risico's van slechte 'digital news reporting' en pleit voor beter geïnformeerde journalisten.

Christian Vanhuffel

De recente hoorziting over de uitdagingen van de Belgische uitrol van 5G besprak ook de Belgische stralingsnormen. Maar FITCE.be-bestuurslid Christian Vanhuffel ergert zich aan de groene partijen die volgens hem wetenschappelijk onderzoek naast zich neerleggen.

Catherine Van de Heyning

De druk op Facebook groeit om af te zien van haar plan om alle berichten te versleutelen. Angelsaksische overheden, bezorgd om de veiligheid, willen een achterpoortje om mee te kunnen lezen, maar Edward Snowden waarschuwt dat we daarmee meteen onze volledige privacy zouden opgeven. "Snowden en de autoriteiten hebben allebei gelijk als ze de vinger op de wonde leggen, maar geen van hen heeft een antwoord", schrijft Catherine Van de Heyning.

Data News Jobs