Lang zal IT leven

Kristof van der stadt Hoofdredacteur Data News

Nooit heb ik het moeilijk gehad met mijn leeftijd. Tot het moment dat ik veertig ging worden. Elke dag na m’n 39ste verjaardag was er eentje minder voor de jeugdigheid waarvan ik mezelf wijsmaakte dat ik die nog had.

Ik wou dus zeker geen feestje organiseren. Wel begon ik aan een lijstje met ’40 dingen om te doen voor ik 40 ben’. Ik overwoog of ik een blog kon beginnen: ’40 dagen voor de 40′. Ik probeerde me krampachtig vast te klampen aan alles wat al gepasseerd was en achteraf gezien leefde ik bijna alsof ik dacht dat de zon gewoon ging ontploffen op de dag dat ik veertig werd. Over en uit.

De dag voor mijn 40ste verjaardag vluchtte ik in allerijl met mijn gezin, uitgerekend naar die zon in het altijd fantastische Frankrijk, leefde er vier dagen als een spreekwoordelijke God, zette mijn smartphone uit om vooral géén felicitaties over een nieuwe voordeur of gif’jes met een tram te zien.

En toen ik terugkwam was het meteen voorbij: ik zat in de aanvaardingsfase. Het besef dat die nieuwe voordeur eigenlijk niet veel verschilt van de vorige: ze schuurt alleen al eens meer. En dat tram 4 even comfortabel rijdt als tram 3: je moet gewoon al eens vaker gaan zitten om te rusten.

Deze maand viert Data News haar veertigste verjaardag. Een mijlpaal zowaar, ook al kan ik zelf ‘maar’ terugkijken op de afgelopen 12 jaar. Krampachtig vasthouden aan het verleden ga je ons niet zien doen. We kijken terug op het mooie, rijke verleden van dit magazine, maar naar de toekomst kijken is toch zoveel mooier. Al hebben we ons in dit magazine voor de gelegenheid wel op een opvallende voordeur getrakteerd. En rijdt tram 4 doorheen 40 stellingen die voor een stuk terugblikken op 40 jaar IT en technologie, maar die vooral een vooruitblik zijn naar wat technologie ons kan brengen.

Want dat is wat onze redactie zo apprecieert aan de IT-sector: dat niks ooit écht stilstaat. Dat alles evolueert. En dat IT zichzelf continu heruitvindt. Dát is de drive van Data News om al 40 jaar lang met passie te informeren over technologie. Dát is wat we graag doen en blijven doen. Dus lang leve Data News, maar vooral ook: lang leve IT.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content