Belgische ondernemer haalt drie miljoen dollar op met FrontBack

. © .
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Belgische ondernemer Frederic Della Faille heeft met zijn foto-app FrontBack drie miljoen dollar opgehaald bij enkele Amerikaanse durfkapitalisten en business angels.

De Belgische ondernemer Frederic Della Faille heeft met zijn foto-app FrontBack drie miljoen dollar opgehaald bij enkele Amerikaanse durfkapitalisten en business angels.

FrontBack is een applicatie voor iOS-toestellen die 2 gelijktijdig genomen foto’s combineert en boven elkaar plaatst: wat de gebruiker fotografeert, uiteraard, maar ook een foto van de persoon die het beeld schiet. De app gebruikt met andere woorden de twee camera’s op iOS-toestellen (front en rear), en plakt beide foto’s aan elkaar, waarna ze gedeeld kunnen worden via Facebook, Twitter, Instagram en sinds kort ook Tumblr, mail en sms.

De naar New York uitgeweken Belg Frederic Della Faille kwam op het idee voor FrontBack toen hij op een wolkenkrabber in the Big Apple een foto nam van het zicht, en meteen daarna eentje van hemzelf. “Daarna deelde ik beide beelden met de hashtags #frond en #back, en het idee voor de app was geboren”, vertelde hij onlangs aan Data News.

Intussen hebben onder meer Jack Dorsey, Ashton Kutcher, Elio Di Rupo en ruim 300.000 anderen de app al gedownload en er heel wat ruchtbaarheid aan gegeven. Die duwtjes in de rug hebben er voor gezorgd dat Amerikaanse media zoals TechCrunch praten over ‘de nieuwe Instagram’.

Datzelfde TechCrunch heeft nu ook achterhaald dat Della Faille en co. maar liefst drie miljoen dollar ophalen bij enkele New Yorkse en Californische durfkapitalisten en business angels. Frederic Della Faille zou zelfs een overnamebod van Twitter hebben afgeslagen volgens de gezaghebbende blogsite.

Hoewel de Brusselaar het bedrag niet wil bevestigen, stipt hij aan dat ook dit keer Lerer Ventures, Index Ventures en SV Angel instappen, naast nieuwkomers als TechCrunch-oprichter Michael Arrington, Chris Howard van Fuel Capital, Michael Birch, Charlie Cheever, en Initialized Capital’s Harj Taggar.

In 2012 haalde Della Faille al eens 910.000 dollar op tijdens een kapitaalronde in de VS, voor zijn andere project, het micropublishingplatform CheckThis.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content