Powerline-stekker heeft drie netwerkpoorten

Devolo dlan 1200 triple+ © Devolo

Devolo brengt een Powerline-adapter op de markt die is uitgerust met drie gigabit-ethernetpoorten. De dLAN 1200 triple+ Powerline-stekker verbind je met één druk op de knop met andere Powerline-adapters.

De nieuwe Devolo dLAN 1200 triple+ Powerline-adapter is volgens de fabrikant ideaal voor multimedia-apparatuur waarbij snelheid cruciaal is, zoals gameconsoles, smart-tv’s, computers en netwerkprinters.

De stekker heeft niet alleen een doorlusstopcontact, zodat je geen stopcontact verliest, maar ook drie gigabit-ethernetpoorten. Powerline gebruikt zoals je wellicht weet het bestaande elektriciteitsnetwerk als ‘netwerkkabel’.

Met twee of meer van dit soort stekkers voorzie je een compleet multimediacenter of thuiskantoor snel van internet. Het installeren vereist geen enkele technische kennis. Je koppelt Powerline-adapters aan elkaar met één druk op de knop. Ze maken dan automatisch een beveiligde netwerkverbinding.

Dankzij de Devolo range+-technologie benut de adapter de drie koperdraden van het elektriciteitsnetwerk voor datatransmissie. Dat zorgt voor hogere snelheden, stabielere verbindingen en een bereik tot wel 400 meter. Maar je kunt deze adapter ook gewoon gebruiken in oudere gebouwen, weliswaar mogelijk zonder de voordelen van de range+-technologie.

De dLAN 1200 triple+ heeft een winkeladviesprijs van 79,90 euro. Een starterkit met één dLAN 1200+ en één dLAN 1200 triple+ kost 149,90 euro. Devolo geeft drie jaar garantie op zijn Powerline-adapters.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content