Exact neemt tekstherkenner Go2UBL over

.

Exact, dat onder meer boekhoudsoftware maakt, heeft het Nederlandse Go2UBL overgenomen. Daarmee wil het digitale documenten automatisch verwerken.

Go2UBL uit het Nederlandse Beverwijk legt zich toe op het omzetten van gescande of digitale documenten naar UBL (Universal Business Language), om de gegevens vervolgens te kunnen gebruiken in boekhoudprogramma’s. Het bedrijf wordt geleid door oprichter Rob Tolstra.

Dat is waar Exact zich al jaren op toelegt. Met de overname wil het haar software verder uitbreiden zodat herhalende en manuele boekhoudtaken zo veel mogelijk worden beperkt.

‘We zijn erg blij dat we aan de slag kunnen gaan met go2UBL. Met deze overname verbetert Exact de gebruikerservaring van onze oplossingen. We blijven investeren in onze software door middel van innovatie en implementatie van de nieuwste technologie.’ Aldus Paul Ramakers, sinds vorig jaar de nieuwe CEO van Exact.

Overnamepad

Exact nam de laatste jaren regelmatig sectorgenoten over. In 2019 nam het het Belgische WinBooks over. Vorig jaar volgden onder meer het eveneens Belgische Officient en het Nederlandse Unit4 Bedrijfssoftware. Hoeveel voor de overname voor Go2UBL wordt betaald, wordt niet meegedeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content