Intel krabbelt terug over Windows 8

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Chipreus Intel spreekt nu plots de uitspraken van ceo Paul Otellini over Windows 8 tegen.

Chipreus Intel spreekt nu plots de uitspraken van ceo Paul Otellini over Windows 8 tegen.

Gisteren meldde persagentschap Bloomberg dat Paul Otellini tijdens een meeting met Intel-werknemers in Taiwan zou hebben opgemerkt dat Windows 8 nog niet volledig klaar is, en nog verbeteringen nodig heeft. Toch zei hij de introductie als de juiste zet te zien, om touch tablets op tijd in de markt te brengen voor de eindejaarsperiode. Nadien zou Windows 8 dan ‘gepatcht’ kunnen worden.

Die berichtgeving noemt Intel vandaag op zijn blog ‘onbevestigd’ (“unsubstantiated”) . Het bedrijf benadrukt zijn jarenlange relatie en compatibiliteit met Microsoft en diens Windows-platformen. Er wordt gesteld dat Intel en Microsoft nauw samengewerkt hebben in het testen en valideren van bijna 200 Intel-gebaseerde ontwerpen, die in oktober gelanceerd zullen worden.

Verder klinkt het dat Otellini vindt dat “Windows 8 een van de beste dingen is die Intel ooit is overkomen”, wegens het grote belang van de komst van de aanraakinterface naar ‘mainstream computing’ en de golf van nieuwe Ultrabooks, tablets en convertibles die eraan komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content