‘Samsung is klaar met herontwerp van Galaxy Fold’

Samsung Galaxy Fold

Samsung heeft zijn opvouwbare smartphone, de Galaxy Fold, van voren af aan opnieuw ontworpen. Dat heeft twee maanden geduurd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is de productie aan het afronden, maar het is niet duidelijk wanneer het toestel alsnog op de markt komt.

Dat meldt persbureau Bloomberg na gesprekken met meerdere mensen rond Samsung.

Samsung moest de eerste versie van de Galaxy Fold nog voor het begin van de verkoop van de markt halen. Data News kreeg wel al de kans om kort het toestel even uit te proberen.

Recensenten hadden onder meer ontdekt dat proefexemplaren scheurtjes vertoonden in het vouwscherm. Een display hield ermee op, en toen een proefpersoon het scherm raakte met een vingernagel, ontstond blijvende schade. Samsung heeft de beschermlaag van het display veranderd, meldt Bloomberg, en bovendien is het scharnier waarmee het scherm opvouwt en openklapt, iets aangepast.

De Galaxy Fold moet het vlaggenschip van Samsung worden. Het toestel kost meer dan 2000 euro en combineert een smartphone en een tablet. Als het toestel is opgevouwen, is de voorkant de feitelijke telefoon waarmee iemand kan bellen en kan internetten. Maar als hij wordt opengevouwen als een boek, wordt de binnenkant het toestel. Hij is zo gemaakt dat apps dan automatisch binnenin verdergaan. Op het grote, uitgeklapte scherm kunnen gebruikers tot drie apps naast elkaar openen.

In 2016 had Samsung te maken met problemen bij de lancering van de Galaxy Note 7. Samsung moest het toestel binnen een paar weken van de markt halen, omdat de batterij in brand kon vliegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content