Zet Vodafone zijn tanden in Telenet-moeder?

Vodafone haalt 130 miljard dollar uit verkoopt van zijn aandeel in Verizon Wireless. De speculatie begint over wat Vodafone met dat geld gaat doen.

Vodafone haalt 130 miljard dollar uit verkoopt van zijn aandeel in Verizon Wireless. De speculatie begint over wat Vodafone met dat geld gaat doen.

De Britse telecomgigant is met Verizon overeengekomen Vodafone 130 miljard dollar of 98,4 miljard krijgt voor de verkoop van zijn deel in Verizon Wireless. Volgens de Wall Street Journal moeten de voorwaarden nog wel worden goedgekeurd door de raden van beiden bedrijven, maar dat kan al vanaf vandaag het geval zijn schrijft de krant.

Daarmee wordt dit de tweede grootste telecomdeal in de geschiedenis, enkel voorafgegaan door de overname van Mannesmann AG door (opnieuw) Vodafone in 1999.

De vraag die na de verkoop volgt is wat Vodafone met al dat geld gaat doen. De zakenkrant zegt dat aandeelhouders verwachten dat een deel terug naar hen vloeit, maar ook nieuwe overnames worden verwacht omdat Vodafone nieuwe inkomsten nodig heeft nu het uit de Amerikaanse markt stapt.

Een opmerkelijke naam daarbij is Liberty Global, dat 58 procent van Telenet bezit. Volgens de Financial Times heeft Vodafone na de overname van Kabel Deutschland nog meer zin in kabelbedrijven.

Liberty Global is vandaag actief in 12 Europese landen en in Puerto Rico, de VS en Australië. De Financial Times speculeert dat zo’n overname binnen het budget past waarbij er nog steeds geld naar de aandeelhouders kan terugvloeien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content