Mobistar biedt gratis internet aan in 50 Brusselse taxi's

Mobistar biedt gratis internet aan in 50 Brusselse taxi's

Vanaf november biedt Mobistar gratis internet aan in 50 wagens van het Brusselse taxibedrijf Taxi Verts. Als dit proefproject, dat tot eind 2015 loopt, een positieve evaluatie krijgt, wordt het meer dan waarschijnlijk uitgebreid.

Het Vlaamse e-boek in 10 cijfers

Het Vlaamse e-boek in 10 cijfers

10 cijfers omtrent e-boeken in Vlaanderen, die toch vooral doen uitschijnen dat het digitale boek bij ons ter plaatse blijft trappelen.
PlayStation verzacht pijn voor Sony

PlayStation verzacht pijn voor Sony

Sony is in het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken. Dankzij de sterke vraag naar de PlayStation 4 viel het verlies echter kleiner uit dan verwacht, zo bleek uit de cijfers van de Japanse elektronicaproducent.


Europa houdt grootste cyberoefening ooit

Europa houdt grootste cyberoefening ooit

Meer dan 200 organisaties en 400 experts uit 29 Europese landen hielden donderdag de grootste oefening ooit in Europa op het vlak van cyberveiligheid. Tijdens #CyberEurope2014 werd getest hoe goed de weerstand tegen cyberaanvallen is.
Programmeren (voor alle kinderen) is hip maar geen hype

Frank Neven - Leren programmeren heeft een algemeen vormende waarde en is nuttig als voorbereiding op een razendsnel veranderende digitale wereld. Maar 'programmeren' in het onderwijscurriculum heeft enkel zin wanneer het ingebed is in de bredere context van de informaticawetenschappen. Daarenboven heeft onze kenniseconomie ook baat bij een pool van jong talent die technologische vooruitgang mee kan sturen.


Dit is de fitnessband van Microsoft

Dit is de fitnessband van Microsoft

Met Microsoft Band stapt het bedrijf in de markt van fitnesstrackers en smartwatches. Het toestel is een combinatie van de twee en een stuk goedkoper dan het horloge dat Apple binnenkort verkoopt.
Google: van 'duivel van het web' tot 'engel van de geneeskunde'?

Google: van 'duivel van het web' tot 'engel van de geneeskunde'?

Google, onder vuur door zijn dominante internetpositie en de manier waarop het gebruiker bespiedt, onthult nieuwe projecten op basis van nanodeeltjes in de geneeskunde. De ambitie? Mensen genezen. Wat als de Amerikaanse gigant daar (deels) in zou slagen?, vraagt Christophe Charlot van Trends/Tendances zich af.
Verboden goksites: '1 op 5 blijft actief'

Verboden goksites: '1 op 5 blijft actief'

Eenentwintig van de in totaal 94 goksites die op de meest recente zwarte lijst van de Kansspelcommissie staan, zijn nog altijd actief. Klanten uit België kunnen zich aanmelden en voor geld spelen.YIEHA: een nieuw Belgisch platform voor digitale strips

YIEHA: een nieuw Belgisch platform voor digitale strips

Aan de vooravond van de Boekenbeurs, die dit jaar ook in het teken staat de strip, lanceren Ballon Media en Standaard Uitgeverij een nieuw digitaal stripplatform. 'YIEHA' wordt begin 2015 operationeel en biedt titels aan van Suske en Wiske, Jommeke, Urbanus en Thorgal.
Facebook: winst bijna verdubbeld

Facebook: winst bijna verdubbeld

Het was een goed kwartaal, stelde Mark Zuckerberg, de topman van Facebook. In het derde kwartaal maakte het bedrijf 806 miljoen dollar (633 miljoen euro) winst, bijna het dubbele van vorig jaar.Europese Commissie haalt uit naar Hongaarse internettaks

Europese Commissie haalt uit naar Hongaarse internettaks

De Europese Commissie heeft uitgehaald naar de geplande invoering van een internettaks in Hongarije. De taks maakt volgens de Commissie deel uit van een verontrustend patroon van ingeperkte vrijheden in het land en zendt het verkeerde signaal voor de economische toekomst van Europa.


Office 365 krijgt MDM

Office 365 krijgt MDM

Bedrijven kunnen de Office-data van hun werknemers binnenkort beter beheren op mobiele toestellen.

Machtswissel bij Econocom Benelux

Machtswissel bij Econocom Benelux

Bij Econocom is er een machtswissel aan de top. Country manager Chantal De Vrieze is opzij gezet en vervangen door Philippe Hoffman. Econocom gaat door zwaar stormweer.
Dievegge via Skype betrapt in Australië

Dievegge via Skype betrapt in Australië

In Australië heeft een kraamverpleegster een pas bevallen echtpaar beroofd. Wat ze echter niet besefte, is dat de vader van één van de beroofden alles via Skype kon volgen.
Selfies vergroten risico op hoofdluis

Selfies vergroten risico op hoofdluis

De oorzaak van de verspreiding van luizen is te wijten aan de toename van selfies. Dat zeggen de gezondheidsautoriteiten in de Russische regio Koersk.


Drones houden bedreigde orka's in de gaten

Drones houden bedreigde orka's in de gaten

Wetenschappers houden voor het eerst orka's in de gaten met behulp van drones. Zo storen ze de dieren niet en krijgen ze toch een schat aan informatie binnen. Sommige orkagroepen zijn met uitsterven bedreigd.Leuvense student ontwikkelt 'ambulance-drone'

Leuvense student ontwikkelt 'ambulance-drone'

Een 23-jarige Leuvenaar heeft voor zijn afstudeerproject als ingenieur een 'ambulance-drone' ontwikkeld, bedoeld om de levens van hartpatiënten, drenkelingen en diabetespatiënten sneller dan de huidige hulpdiensten te kunnen redden.


Blendle haalt miljoenen op

Blendle haalt miljoenen op

Het Nederlandse platform waar je individuele nieuwsartikels kan aankopen haalt gezamelijk enkele miljoenen op. Met het geld kan de website uitbreiden naar andere landen.
Samsung bereidt nu al het post-smartphonetijdperk voor

Samsung bereidt nu al het post-smartphonetijdperk voor

Hoewel Samsung onder druk staat in de smartphonesector door de opkomst van Chinese spelers als Huawei en Lenovo, heeft de hardwaregigant ambitieuze doelstellingen voor 2020: verder groeien met het huidige productgamma én nieuwe domeinen verkennen zoals het geconnecteerde huis, de medische wereld en het milieu.Nieuwe naam voor Compuware APM

Nieuwe naam voor Compuware APM

Door de overname van Compuware door Thoma Bravo wordt de afdeling voor Application Performance Management omgedoopt. Compuware zelf blijft de naam voor de software voor mainframespecialisten.


Antenne op fiets doet verkeerslicht vanzelf op groen springen

Antenne op fiets doet verkeerslicht vanzelf op groen springen

Stel: je staat met je fiets voor een rood verkeerslicht en er is in geen velden of wegen een auto te bekennen. Zou het dan niet handig zijn om het verkeerslicht te kunnen beïnvloeden? Een Amerikaan bedacht een oplossing, en ronselt er geld voor op Kickstarter.U hackt toch ook?

Erwin Geirnaert - Vorige week werd in een Koppen-reportage op Canvas het onderwerp 'Ethical Hacking' behandeld. Met alle inbraakschandalen van de laatste maanden werd het inderdaad eens tijd om hackers positief in de media te brengen, schrijft Erwin Geirnaert, chief hacking officer bij Zionsecurity.


Mobistar heeft 340.000 4G-gebruikers

Mobistar heeft 340.000 4G-gebruikers

Vandaag heeft Mobistar 340.000 klanten op zijn 4G-netwerk. De operator was de laatste om zijn netwerk te lanceren, maar deed dat om bewuste redenen.


Microsoft: kwart meer omzet, minder winst

Microsoft: kwart meer omzet, minder winst

Microsoft heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2014/2015 een kwart meer omzet gehaald dan een jaar eerder. De nettowinst daalde echter met 13,4 procent.

Vijf tips om uw website klaar te stomen voor de kerstaankopen

Vijf tips om uw website klaar te stomen voor de kerstaankopen

Hans Nipshagen - 'De komende kerstperiode belooft misschien wel drukker dan ooit te worden voor webwinkeliers. Zij zijn op een goede voorbereiding aangewezen', schrijft Hans Nipshagen, Regional Manager voor de Benelux van het cloudplatform Akamai. Hij doet voor DataNews.be vijf aanbevelingen.EMC verwerft controle over VCE

EMC verwerft controle over VCE

EMC zet partner Cisco haast volledig buitenspel in de VCE joint venture, gestart als producent van 'converged infrastructure for clouds'.


Ik haat start-ups

Bart De Waele - Begrijp me niet verkeerd.Ik hou van start-ups. Heck, ik ben zelf een start-up geweest, heb deelgenomen aan verschillende start-ups, heb geïnvesteerd in verschillende start-ups, en probeer wekelijks één à twee uur vrij te houden om start-ups waar mogelijk te helpen en te adviseren. (Contacteer me gerust.)


10 beroemdheden die met technologie dwepen

10 beroemdheden die met technologie dwepen

De muzikale belofte FKA Twigs heeft zopas een conceptfilmpje gelanceerd waarin ze met Google Glass stoeit. Er zijn nog meer bekende koppen die wel eens met hightech-spullen pronkten of in tech-startups investeerden.


Overheid gaat voluit voor e-facturatie

Overheid gaat voluit voor e-facturatie

Vanaf 1 januari 2015 zijn de aankoopdiensten van de Vlaamse administratie en van agentschappen zoals De Lijn of VRT verplicht om elektronische facturen te ontvangen. Een rits service providers staat klaar om daarbij te helpen.
VAB: 'Vlaming is niet klaar voor zelfrijdende auto'

VAB: 'Vlaming is niet klaar voor zelfrijdende auto'

De Vlaamse consument is vandaag nog niet klaar voor de zelfrijdende auto, zegt Maarten Matienko van mobiliteitsclub VAB, nadat Nederland het licht op groen zette voor testritten met zelfrijdende wagens in het dagelijks verkeer.Zot genoeg

Peter Hinssen - Het was een privilege, vorige week. Dertig bedrijfsleiders uit ons landje op een trip naar Silicon Valley, San Francisco en LA. Om uit te zoeken waar de 'next, next big thing' is. Het eerste wat opvalt is dat de wereld van technologie al lang niet meer over technologie gaat.


Lenovo flirt met BlackBerry

Lenovo flirt met BlackBerry

Lenovo zou volgens bronnen van de Wall Street Journal van plan zijn om binnenkort een bod uit te brengen op BlackBerry. Of zo'n overname wordt goedgekeurd is onzeker.Lidl breidt iPadproject uit

Lidl breidt iPadproject uit

Minder papier en meer efficiëntie was de opzet van het project om winkelmanagers bij Lidl uit te rusten met een iPad. Een jaar later heeft de winkelketen het project verder uitgebreid.