Wereldrecord 'langste selfie-keten' verbroken

Wereldrecord 'langste selfie-keten' verbroken

Meer dan achthonderd Indiase studenten hebben zondag op het jaarlijkse festival van het Indian Institute of Technology in New Delhi het wereldrecord van de langste selfie-keten gebroken. Dat hebben de organisatoren meegedeeld.


Welkom in het land van Google: 'Ik heb nog nooit zo'n boulimie gezien'

Welkom in het land van Google: 'Ik heb nog nooit zo'n boulimie gezien'

Google, dat 70 miljard dollar aan cash bezit, blijft maar op grote schaal investeren. Om óveral aanwezig te kunnen zijn: in onze huizen, op onze autowegen, zelfs in de hemel. Van een eenvoudige zoekmotor tot een wijdvertakt ecosysteem: een analyse van de Big Brother van de 21e eeuw.

IBM geeft chipafdeling gratis weg

IBM geeft chipafdeling gratis weg

Globalfoundries neemt de halfgeleideractiviteiten van IBM over. Opmerkelijk: Het is IBM zelf die het bedrijf betaalt om de verlieslatende afdeling uit handen te nemen.MapR landt in de Benelux

MapR landt in de Benelux

MapR heeft een filiaal in Nederland geopend van waaruit de klanten in de Benelux bediend worden. Dat zijn onder meer LexisNexis BIS (onderdeel van de groep Reed Elsevier), Louwman Group en Mitsubishi Motor Sales.

Uitstel voor digitaal tv-aanbod Mobistar

Uitstel voor digitaal tv-aanbod Mobistar

De lancering van een eigen digitaal televisieaanbod via de kabel loopt voor Mobistar niet van een leien dakje. Het bedrijf herhaalde maandag dat het tegen het einde van dit jaar zijn eerste gebruikers zal hebben, maar de commerciële lancering zou pas voor 2015 zijn. Het bedrijf wijst hiervoor naar de regulatoren.
Mobistar verhoogt winstverwachting

Mobistar verhoogt winstverwachting

Mobistar heeft zijn winstverwachting voor heel 2014 verhoogd: het telecombedrijf gaat nu uit van een winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen ...Mechelse start-up digitaliseert de onkostennota

Mechelse start-up digitaliseert de onkostennota

Gedaan met bonnetjes en Excelbestanden voor de onkostennota's. "Het papier moet er uit", zegt ceo Boris Bogaert van Cardwise. Het bedrijf haalt 1 miljoen euro op om verder te kunnen groeien.


Maakt Apple de traditionele simkaart overbodig met eigen Apple SIM?

Maakt Apple de traditionele simkaart overbodig met eigen Apple SIM?

Waar Apple met geen woord over repte tijdens het iPad-event van 16 oktober: dat het de nieuwe iPads uitgerust heeft met een eigen simkaart, de Apple SIM. Die maakt het mogelijk voor gebruikers om te allen tijde te switchen tussen operatoren en hun datatariefplannen. Gaat Apple hiermee de telecomwereld op zijn kop zetten?


Figibox, de Belgische Whatsapp voor geocaching

Figibox, de Belgische Whatsapp voor geocaching

Figibox, de app waarmee je op schattenjacht kan gaan, is sinds kort beschikbaar in de appstore en telt al een duizendtal geregistreerde gebruikers. De initiatiefnemers zijn geen klein beetje ambitieus en hopen binnenkort 1 miljoen euro op te halen.'Belg die via internet koopt, is soms naïef' (ombudsvrouw postsector)

'Belg die via internet koopt, is soms naïef' (ombudsvrouw postsector)

Belgen die iets kopen op het internet, gaan soms 'redelijk naïef' te werk en zijn niet mondig genoeg, zegt Truus Lostrie, ombudsvrouw van de postsector. Zij stelt vast dat er het voorbije jaar nogal wat klachten binnenkwamen over onverwachte kosten bij e-commerce, en adviseert internetshoppers om zich goed voor te bereiden.Telenet 'verbreedt digitale snelweg' in Gent

Telenet 'verbreedt digitale snelweg' in Gent

Na Mechelen is Telenet in Gent gestart met 'De Grote Netwerf'; het verbreden van de digitale snelweg om tegen 2019 internetsnelheden van minstens één gigabit per seconde te kunnen aanbieden.

Qualcomm koopt Britse chipmaker

Qualcomm koopt Britse chipmaker

Chipfabrikant Qualcomm legt 2,5 miljard dollar (ongeveer 2 miljard euro) op tafel voor een sectorgenoot gespecialiseerd in internet of things.

Antwerpse 'wifitrams' uit de startblokken

Antwerpse 'wifitrams' uit de startblokken

Nadat ze begin september al waren verschenen in het Gentse straatbeeld, rijden er nu ook in Antwerpen vijftien 'wifitrams' rond, waarop reizigers gratis kunnen internetten. Tegen begin december zullen er in beide steden negentig van zulke trams rondrijden.Salesforce stort zich in analytics

Salesforce stort zich in analytics

Bij zijn Dreamforce conferentie in San Francisco, waar meer dan 135.000 mensen aan deelnemen, kondigt Salesforce met Analytics Cloud zijn langverwachte toetreding tot de analytics-markt aan.Windows 10 haalt miljoen downloads

Windows 10 haalt miljoen downloads

De Technical Preview van Windows 10 kan op veel interesse rekenen sinds Microsoft de voorlopige versie twee weken geleden online heeft gezet.Kroes pompt 2,5 miljard euro in big data

Kroes pompt 2,5 miljard euro in big data

De Commissie maakt geld vrij om Europa naar een leidersplaats inzake big data te stuwen. Een deel komt van het innovatiebudget, de rest komt uit de privésector.'Kleiner' is 'the new normal'?

Guy Kindermans - Groot, groter, om ter grootst.... of niet meer, nu een rist bedrijven zichzelf terug in stukken hakken. Meteen ook het einde van de consolidatiegolf in de ict-wereld?
Samsung werkt aan 60 Ghz wifi-technologie

Samsung werkt aan 60 Ghz wifi-technologie

Een wifi-verbinding die tot 4,6 Gbps of 575 megabyte per seconde kan gaan. Dat hoopt Samsung op termijn te kunnen aanbieden. Al is de snelheid halen niet het enige obstakel.


'Telefoonhacking spectaculair toegenomen'

'Telefoonhacking spectaculair toegenomen'

Vorig jaar zijn bij de politie 59 dossiers ingediend voor de hacking van telefooncentrales van bedrijven, dubbel zoveel als vorige jaren. In een geval verloor een firma 11 miljoen euro aan de gesprekken die via de hackers gevoerd werden.Ook Symantec gaat uit elkaar

Ook Symantec gaat uit elkaar

Na eBay/PayPal en HP, heeft nu ook securityspecialist Symantec besloten het bedrijf op te splitsen in twee nieuwe bedrijven.


Liberty Global mag Ziggo overnemen

Liberty Global mag Ziggo overnemen

Het moederbedrijf van Telenet mag onder voorwaarden de Nederlandse kabelaar Ziggo overnemen. Het bedrijf is ook eigenaar sectorgenoot UPC.Tesla onthult 'nieuwe' Model D

Tesla onthult 'nieuwe' Model D

De Amerikaanse constructeur van elektrische wagens Tesla heeft donderdag de Model D voorgesteld. Wie gehoopt had op een volledig nieuw model naast de bestaande sportieve sedan Model S, komt echter bedrogen uit.RSZ en fiscus maken tablets 'goedkoper'

RSZ en fiscus maken tablets 'goedkoper'

Het wordt voor werkgevers een stuk interessanter om tablets en mobiel internet aan hun werknemers te geven. De RSZ en de fiscus verlagen het voordeel in natura.


Base: "De explosie van dataverbruik moet nog komen"

Base: "De explosie van dataverbruik moet nog komen"

Aan de stijging van het mobiel dataverbruik komt voorlopig geen einde. Volgens Jos Donvil, ceo van Base Company, is er nog veel groeimarge. Andere en goedkopere toestellen zorgen er voor dat gebruikers meer megabytes verbruiken.

Is dit de nieuwe iPad Air?

Is dit de nieuwe iPad Air?

Op het internet zijn foto's opgedoken van wat de nieuwe iPad Air zou zijn, die wellicht op 16 oktober voorgesteld wordt.Verkoop pc's verder gedaald

Verkoop pc's verder gedaald

De wereldwijde verkoop van pc's is in het derde kwartaal verder weggezakt: de vraag ernaar nam af met 1,7 procent vergeleken met een jaar eerder, aldus marktonderzoeker IDC. Ook Gartner meldde een daling, al was de krimp volgens dit onderzoeksbureau minder sterk: 0,5 procent.


'Toekomstige Facebook-app laat gebruikers anoniem zijn'

'Toekomstige Facebook-app laat gebruikers anoniem zijn'

Op Facebook zijn alleen echte namen toegelaten, maar de sociale netwerksite zou nu aan een externe app werken waarin je onder een andere naam over onderwerpen kunt praten. Die zou in de komende weken al gelanceerd worden.

10.000 euro boete voor 'sms-helderziendendienst' Allopass

10.000 euro boete voor 'sms-helderziendendienst' Allopass

Sms-dienstenbedrijf Allopass heeft een boete van 10.000 euro gekregen voor 'opzettelijke en ernstige inbreuken op de Ethische Code voor de telecommunicatie'. Het bedrijf rekende geld aan voor welkomstberichten, een praktijk waarmee het illegaal een 'aanzienlijk bedrag' verzamelde.


Professoren hebben rol als proefkonijn van studenten

Pascale Van Damme - Studenten zijn sinds twee weken weer aan de slag. Uit cijfers van Agoria blijkt dat er in Vlaanderen 12 procent meer technologiestudenten starten dan vorig jaar. De crisis zit daar vast ook voor iets tussen. Toch denk ik dat voor deze stijging een pluim op de hoed van de IT-sector niet mag ontbreken. Onze collectieve inspanningen om technologiestudies te promoten, lijken vruchten af te werpen.
One Agency neemt Crosscheck over

One Agency neemt Crosscheck over

ICT-dienstenlevernacier One Agency neemt sectorgenoot CrossCheck over. 24 werknemers van het bedrijf worden mee overgenomen naar de vestiging in Gent.