EMC aankondiging in het groot

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Zoals Dr Who alle moois uit zijn telefooncabine te voorschijn toverde, heeft EMC in London op zijn Redefine Possibel een rist hardware en softwarenieuwigheden aangekondigd.

Zoals Dr Who alle moois uit zijn telefooncabine te voorschijn toverde, heeft EMC in London op zijn Redefine Possibel een rist hardware en softwarenieuwigheden aangekondigd.

Zijn naam van opslagspecialist alle eer aandoend, heeft EMC zowel hardware als software aangekondigd, die opslagsystemen een bredere inzetbaarheid bieden enterprise systemen. Zo biedt de versie 3.0 van ExtremIO door het tweaken van de code schier dubbele performantie op de bestaande ExtremIO flash opslagarrays, maar biedt het tevens nieuwe diensten als always on data compressie, schrijfbare snapshots en een zevenjaars-garantie inzake bedrijfszekerheid (inclusief een drie jaar ’tevreden of geld terug’ aanbod).

Hardware voor dienstenNieuw is tevens de VMax3 familie, als basis voor hybride (private + public) storage-as-a-service dienstverlening. Een ‘herdefiniëring van de ‘high end enterprise storage’ omschrijft EMC het, bestemd voor een verregaande opslagconsolidatie. Belangrijker allicht is dat EMC de nieuwe familie met het bijhorende Hypermax OS ziet als dataservice platform, dat naast de pure opslag-‘intelligentie’ ook bijkomende diensten inzake beheer, databescherming, back up en dies meer kan draaien. Een voorbeeld van de dienstverlening is ProtectPoint, dat een centraal beheer van back ups voorziet. Tevens zal het mogelijk zijn om makkelijk specifieke niveaus van dienstverlening toe te kennen aan toepassingen (na een simpele validatie of de nodige resources ook echt beschikbaar zijn). De hardware van VMax3 steunt op een engine à rato van 2TB cache, 48 cores, 787K iops per engine, waarvan er tt acht kunnen worden samengevoegd tot een 16TB cache, 384 core, 3.760 drives, 6,3 miljoen iops systeem.

Wie een en ander nog makkelijker wil, kan voorts nu ook bij EMC terecht voor een Elastic Cloud System ‘appliance’, die de flexibiliteit van een public cloud opslagfaciliteit combineert met de zekerheid van een private cloud dienstverlening. Een eerste ECS systeem, met een capaciteit van 3PB werd ondertussen al geleverd, aan de bibliotheek van het Vaticaan. Software

Voor EMC speelt software in de verdere ontwikkeling van het opslaggebeuren een belangrijke rol. Zo biedt ViPR 2.0 de mogelijkheid een opslagomgeving te creëren op basis van commodity elementen, maar met de mogelijkheid toch de beheer en opslagdiensten van de EMC wereld te genieten. ViPR maakt ook deel uit van de ECS producten.

Voorts werd ook de familie van ‘unstructured’ data-opslagsystemen – de Isilon reeks – uitgebreid met twee nieuwe systemen (de S210 en de X410, geoptimaliseerd voor respectievelijk transacties en throughput). Softwarematig is allicht belangrijker het aanbod van een Isilon ‘data lake’ functionaliteit, waardoor data op verschillende wijzen in het opslagsysteem kunnen worden ingevoerd, en weer voor andere doeleinden kunnen worden aangewend (zoals analytics doeleinden, zonder daarvoor de data doorheen het netwerk te moeten versluizen).

Overname Twin StrataVoorts kondigde EMC die dag zelf de overname aan van Twin Strata – een bedrijf dat zich specialiseert in cloud gateway en block storage. Met behulp van deze producten maakt EMC zich sterk nu ook de ‘publc’ cloud als een bijkomende laag, een bijkomende tier in het opslaggebeuren, aan te bieden. De technologie zal worden geïntegreerd

Ondersteuning voor mainframes kan later dit jaar worden verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content