Verwilghen gelooft niet in dichtslibbend internet
Minister voor telecommunicatie Marc Verwilghen ziet op korte termijn geen ‘flessenhals’ in het Belgische internet. Verwilghen verwacht een tijdig anticiperen van de markt op mogelijke problemen.
Minister voor telecommunicatie Marc Verwilghen ziet op korte termijn geen ‘flessenhals’ in het Belgische internet. Verwilghen verwacht een tijdig anticiperen van de markt op mogelijke problemen.
De angst voor een ‘flessenhals’ op het internet bij gebrek aan netwerkinvesteringen, [waarover recent een studie werd gelanceerd], was de aanleiding voor een parlementaire vraag van CD&V-kamerlid Roel Deseyn aan federaal minister voor telecommunicatie Marc Verwilghen. De bewuste studie toonde onder meer aan dat de investeringen die vereist zijn voor het opvoeren van de capaciteit van het breedbandinternet om aan de toekomstige noden te voldoen, 60 tot 70 procent hoger liggen dan de investeringen die de operatoren zelf voorzien.
Verwilghen antwoordde dat “hij niet vreest dat er op het vlak van breedbandcapaciteit een flessenhals zal ontstaan op de Belgische markt”, zo meldt Deseyn op z’n website. Minister Verwilghen is ervan overtuigd dat “mochten er toch flessenhalzen zouden ontstaan, de marktspelers op zeer korte termijn zullen inspelen op de marktvraag”. Voorts is Verwilghen van mening dat ons land nood heeft aan een “globale aanpak”, waartoe hij naar eigen zeggen de eerste stappen zette door de oprichting van een geïntegreerde dienst binnen de administratie.
Deseyn vindt dat die uitspraken in schril contrast staan met eerdere noodkreten vanuit de ict-sector dat het internet dichtslibt, indien er niet snel overgegaan wordt tot een globaal en daadkrachtig beleid. “De Belgische ict -sector staat voor grote uitdagingen, die we niet onder mat mogen vegen, maar met open vizier moeten durven aankaarten en aangaan. Deze sector verdient dan ook een verregaand globaal en ambitieus beleid om ons land opnieuw naar de kop van het Europese ict-peloton te loodsen”, aldus nog de volksvertegenwoordiger.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier