De aanval zou zijn gebeurd door middel van ransomware die documenten aanvalt en van naam verandert. "Onder meer ons mediaplatform, waar we video's van lessen plaatsen voor studenten die bijvoorbeeld ziek waren, ligt plat", zegt De Meyer. "Ook enkele andere interne systemen, zoals het mailingsysteem waarmee we nieuwsbrieven versturen, zijn getroffen. Het betaalsysteem in onze studentenrestaurants werkte ook even niet, maar intussen is dat verholpen." De studentenrestaurants bleven maandagochtend dicht, maar 's middags gaan ze wel weer open.

De universiteit bracht na de aanval het federale centrum voor cybersecurity op de hoogte en zal ook klacht indienen bij de politie. Aan het personeel is gevraagd om de eigen computers na te kijken of die al dan niet getroffen zijn.

De aanval zou zijn gebeurd door middel van ransomware die documenten aanvalt en van naam verandert. "Onder meer ons mediaplatform, waar we video's van lessen plaatsen voor studenten die bijvoorbeeld ziek waren, ligt plat", zegt De Meyer. "Ook enkele andere interne systemen, zoals het mailingsysteem waarmee we nieuwsbrieven versturen, zijn getroffen. Het betaalsysteem in onze studentenrestaurants werkte ook even niet, maar intussen is dat verholpen." De studentenrestaurants bleven maandagochtend dicht, maar 's middags gaan ze wel weer open. De universiteit bracht na de aanval het federale centrum voor cybersecurity op de hoogte en zal ook klacht indienen bij de politie. Aan het personeel is gevraagd om de eigen computers na te kijken of die al dan niet getroffen zijn.