De Belgische app Cake, waarmee gebruikers cashbackkortingen kunnen krijgen door de app te koppelen aan hun bankrekening, houdt op te bestaan. Het bedrijf erachter gaat wel door met een nieuwe strategie, dankzij vers geld uit Frankrijk

Niets zo frustrerend als testen in een SAP-omgeving. Niet voor niets wordt wel eens gegrapt dat de afkorting staat voor 'slow and painfull'. Nu heel wat SAP-systemen de komende jaren moeten worden geïntegreerd naar het 'data driven S/4 Hana systeem, wil de Leuvense start-up GO NOGO het proces zoveel mogelijk automatiseren en stroomlijnen.

Terwijl alle producten en productieprocessen complexer en complexer werden, bleef de maakindustrie technologisch stilstaan: operator aan de band of werkstation, en klaar. Met een digitaal pakket dat operators ondersteunt, wil de Gentse start-up Azumuta de efficiëntie en de kwaliteit van het werk nu verhogen.

Hoeveel stock is er nog? Wie koopt chips bij zijn cola? Wat is het effect van een promotie? Het zijn dingen waar een retailer veel van kan leren, maar dan moet hij wel de data hebben. Op basis van de kassagegevens zorgt de Brusselse start-up Dgenious dat bedrijven het allemaal in realtime kunnen opvolgen.

Als het buzzword Industry 4.0 is, dan wil dat zeggen dat er software bij betrokken is. Dat is dan ook wat de scale-up Vintecc doet: de nodige programmatuur voorzien om te zorgen dat machinebouwers mee zijn in een digitale wereld die snel evolueert.

Data News Jobs