Je zult het zien: de verwarmingsketel gaat altijd stuk wanneer je hem het meest nodig hebt, op koude dagen. Je weet dus maar beter wanneer je ketel aan een ingreep toe is. Dat kan sinds kort via een sensor van Bcheck, een Brusselse start-up die onder de vleugels van Luminus mocht groeien.

De Gentse start-up uman.ai heeft zopas een kapitaalronde van 500.000 euro afgerond. Investeerders zijn imec.istart, Roel Naessens (ex-Google) en Skyhaus: het moederbedrijf van o.a. ML6 waarmee uman.ai meer dan één link telt.

Trends
Benny Debruyne

Het Leuvense techbedrijf SettleMint heeft 1,9 miljoen euro vers kapitaal opgehaald, wat zijn totaal aan opgehaalde investeringen op 5,5 miljoen euro breng. Naast Medici Ventures, de Amerikaanse investeerder van het eerste uur die weer meedoet, stapt KPN Ventures in het kapitaal.

Els Bellens

Niet elk bedrijf kan een Collibra zijn. Ondanks alle 'failing forward' campagnes zijn de verhalen van gefaalde start-ups en bedrijven minder gekend, niet in het minst omdat ze pijnlijk en rauw zijn voor de betrokkenen. Selma.ai is er zo eentje, een snelgroeiend Belgisch bedrijf dat op enkele maanden tijd de pedalen verloor.

Weet u wie de vertaling van uw Nederlandse tekst naar het Zweeds doet? En of die dezelfde kwaliteit levert als de vorige vertaler? Het nieuwe platform Lilo wil meer transparantie in de vertaalmarkt brengen en ijvert tegelijk voor een betere verloning voor de freelancer.

Banking- en budgetteerapps zijn er genoeg. Maar één die je ook meteen advies geeft waarmee je mogelijk honderden euro's kan besparen? Dat is nieuw. De Antwerpse start-up Halff wil budgettering over de korte termijn tillen, en kijkt verder dan het einde van de maand.

Data News Jobs