Phishing: nepmails die hengelen naar je geld of wachtwoorden. Nu we door de coronacrisis thuiszitten, mailen we à volonté. En dus wordt die specifieke vorm van oplichting ineens een groter probleem. De Leuvense start-up Phished laat zich inhuren om bedrijfsmedewerkers op te voeden rond het probleem. Maar zijn er dan nog steeds mensen die denken dat die Nigeriaanse prins écht bestaat?

Het is niet omdat je alle bedrijfsgegevens op een server bewaart, dat iedereen alles moet en mag kunnen bekijken. In tijden van toenemend folderbeheer en bijhorend gegoochel met permissies, zorgt de Gentse start-up Folderfay voor een welkome automatisering.

Na enkele jaren ontwikkeling is de Leuvense blockchain start-up NGRAVE klaar om echt van start te gaan. Vanaf eind mei kan de cold wallet die het bedrijf aanbiedt eindelijk worden besteld. Met een EAL7-score mag het product zich meteen ook de veiligste blockchain-portefeuille ter wereld noemen.

Je hebt vaste werknemers, flexijobbers, interimmers en af en toe ook nog een student. Hoe je het overzicht houdt tussen al die verschillende statuten en contracten? Niet, is vaak het antwoord. Book'u komt met een handige tool om niet alleen te plannen, maar ook om het papierwerk meteen vanuit één centraal punt te managen.

Meer en meer bedrijven stappen over op de clouddiensten van Microsoft, zoals Office 365 - dat recentelijk is omgedoopt tot Microsoft 365. Toch gebruiken ze vaak maar een fractie van het arsenaal aan mogelijkheden. De Antwerpse start-up Appdate wil daar met een nieuwe aanpak verandering in brengen.

Je hebt medewerkers, maar houden ze ook van je bedrijf? Onderzoek wijst uit dat het daar vaak wat aan ontbreekt. De Limburgse start-up Ambassify doet zijn best om band tussen werkgever en werknemer aan te halen, en reikt en passant interessante marketingmogelijkheden aan.

De Gentse start-up TechWolf heeft net een kapitaalronde van 1 miljoen euro afgerond. Het bedrijf ontwikkelt software die via AI-technologie in kaart brengt welke competenties er in een onderneming ontbreken om future-proof te worden.

Onbetaalde rekeningen kunnen een bedrijf zwaar in de problemen brengen. Erachteraan gaan kost echter ook moeite, en de procedures zijn omslachtig. De Gentse start-up Unpaid klaart deze klus voor jou en zet daarvoor alle moderne tools in, als een digitaal incassobureau.

Kennis is macht, maar kennis kan ook een uitdaging zijn. Wie weet wat, en waar is die informatie te vinden? De Oost-Vlaamse start-up Whale schept overzicht in een handig online platform, en zorgt ervoor dat de juiste informatie net dan verschijnt wanneer je ze nodig hebt.

Data News Jobs