Er zijn weinig plekken conservatiever dan de verzekeringswereld. Om ook daar de digitalisering op gang te krijgen, ontwikkelde de Brusselse start-up Qover een zogeheten 'Open API' om, met een minimaal aantal muisclicks, online verzekeringen te verkopen.

Securitybedrijf Phished haalt een miljoen euro op. Daarmee wil het bedrijf haar personeelsbestand opbouwen en de buurlanden veroveren.

Met één muisklik zien hoeveel dat topgerecht dat je net serveerde je kostte. Een pagina verder ontdekken welk ingrediënt je dringend moet bijbestellen. Onmiddellijk de financiële impact zien van die kleine wijziging aan een schotel. Het zijn de dromen van iedere restaurantuitbater, en de Antwerpse start-up Apicbase maakt ze nu waar.

Meer en meer mensen leiden aan de ziekte van Parkinson, en dat soms al op jonge leeftijd. Om hen zo lang mogelijk een goeie levenskwaliteit te bieden, en zorgverleners de nodige informatie te verstrekken, ontwikkelde de Waalse start-up NeuroPath een platform dat voor iedere patiënt apart data verzamelt en ontsluit.

Phishing: nepmails die hengelen naar je geld of wachtwoorden. Nu we door de coronacrisis thuiszitten, mailen we à volonté. En dus wordt die specifieke vorm van oplichting ineens een groter probleem. De Leuvense start-up Phished laat zich inhuren om bedrijfsmedewerkers op te voeden rond het probleem. Maar zijn er dan nog steeds mensen die denken dat die Nigeriaanse prins écht bestaat?

Het is niet omdat je alle bedrijfsgegevens op een server bewaart, dat iedereen alles moet en mag kunnen bekijken. In tijden van toenemend folderbeheer en bijhorend gegoochel met permissies, zorgt de Gentse start-up Folderfay voor een welkome automatisering.

Data News Jobs