Niet alle kinderen herkennen zich in de boeken die voor hen op de markt zijn. Te dik, te ros, te wit, te... meisje, er is altijd wel iets. De Antwerpse start-up BubblyDoo past er een mouw aan door kinderboeken helemaal op het lijf van één kind te schrijven. Zo is herkenbaarheid meteen troef.

Corilus heeft Into.Care overgenomen. De tool van de Gentse start-up die WZC-personeel moet bijstaan zal op termijn de huidige 'elderly care'-software van de medische softwarespecialist vervangen. 'Dat wij in de cloud werkten en zij niet, gaf de doorslag', zegt Into.Care-oprichter Jeroen De Backer.

Hootsuite neemt Sparkcentral volledig over. Daarmee krijgt het Belgische bedrijf een nieuwe thuishaven in Canada, maar kunnen de Belgische activiteiten ook opnieuw groeien.

Bijles is duur, en soms is een vraag te klein om er een leraar mee lastig te vallen. Waar je er dan mee naar toe gaat? Waarom niet bij een wat oudere student, die bijna zijn diploma heeft! De Brusselse start-up Wirenotes die eerder al scoorde met zijn studentenplatform, wil met Wirenotes Learning dat gat invullen.

De Belgische gamesector groeit niet meer. Het aantal werknemers blijft stabiel, de omzet daalt zelfs. Al ligt dat laatste vooral aan de timing waar games worden uitgebracht. De sector kaart de nood voor investeringen aan.

Het is niet omdat je een puike advocaat of boekhouder bent, dat je ook weet hoe je de sociale media daarvan moet overtuigen. Nu dat almaar belangrijker wordt, wil de Antwerpse start-up Willow dienstverleners daarbij helpen, met een model waarbij menselijke hulp wordt aangevuld door een webplatform.

Data News Jobs