Limburgse app toont hoeveel pollen er in de lucht zitten

Door overal de lucht te meten en die data breed beschikbaar te maken in een eigen app, wil de Limburgse start-up Sneezz allergielijders helpen bij hun ongemak. Vanaf nu weet je of je veilig bent in het weiland om de hoek, of ginds in dat bosje.

Unifly lanceert nummerplaat voor drones

Unifly heeft BLIP voorgesteld, het elektronisch equivalent van een nummerplaat, waarmee men de identiteit van een dronegebruiker onmiddellijk kan verifiëren. "BLIP is een wereldprimeur", zegt Koen Meuleman, medeoprichter van Unifly.

McDonald's koopt big databedrijf

McDonald's doet de grootste overname in twintig jaar. De Israëlische start-up Dynamic Field moet de klanten van de hamburgerketen extra aankopen suggereren.

Eventalix geeft kleine verenigingen een online ticketing-platform

Drie IT'ers bouwden iets voor hun lokale Scoutsgroep, en realiseerden zich toen dat er meer in zat. Al snel werd het Eventalix-platform dat ze voor de inschrijving van hun restaurantdagen maakten door andere verenigingen gebruikt. Nu kijkt de Leuvense start-up zelfs over de grenzen.

Antwerpse start-up ontwikkelt overkoepelend platform om personeel op de hoogte te houden

Bedrijfsmagazine hier, slackgroep daar, en tussendoor loop je best nog eens langs het prikbord om echt het laatste nieuws mee te pikken. Wie als werknemer op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen in zijn bedrijf, houdt maar beter veel kanalen in de gaten. De Antwerpse start-up MeetRoger zag een opportuniteit en ontwikkelde een platform dat alle communicatie stroomlijnt.

Avado zorgt voor je persoonlijke blockchain-server

Met blockchain wordt alles gedecentraliseerd? Think again. De software mag dan op duizende computers tegelijk draaien, alles passeert nog altijd grotendeels op de servers van grote spelers als Amazon en Google. Met de hardware van de Antwerpse start-up Avado haal je blockchain écht in huis, en kun je op termijn zelfs winst maken.

Frankrijk versoepelt voorwaarden techvisum

Frankrijk wil het makkelijker maken voor haar start-ups om niet-Europese werknemers aan te nemen. Het versoepelt daarom de voorwaarden voor een visum. In België bekijkt men de zaak genuanceerder.

Vlaams-Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro op

Sweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.

Alation ontwart de dataknoop

Bedrijven investeren in big data, maar slagen er te weinig in om de analyse van die data te koppelen aan concrete actie. Alation beantwoordt het vraagstuk via een datacatalogus.

Data News Jobs