Hoe meer data, hoe meer we kunnen visualiseren. Tenminste, als we die data verwerkt krijgen. Met de kracht van cloudcomputing slaagt de Leuvense start-up xyzt.ai erin miljarden datapoints uit de scheepvaart en ander verkeer te verwerken tot handige overzichten.

De Gentse startup Cashplannr haalt voor het eerst geld op. Daarmee wil het haar product verder ontwikkelen en kijkt het ook naar internationale mogelijkheden.

Drie jaar nadat het Nederlands-Belgische Catermonkey met software voor cateraars begon, breidt de start-up nu uit naar de zorgmarkt. Met een speciale module wil het bedrijf ook het bereiden, bezorgen en factureren van huis-aan-huismaaltijden voor ouderen vergemakkelijken.

Ook wie ouder wordt, blijft graag zelfstandig. Toch is dat voor veel ouderen niet evident. Er moeten klusjes gedaan worden, eenzaamheid loert om de hoek, en dat internet is ook lang niet voor iedereen even helder. Het laagdrempelige deelplatform Welbi probeert vrijwilligers uit hun buurt te betrekken, zodat iedereen er beter van wordt.

Vlootbeheer kon je al langer doen met ProPlanner, maar er was meer nodig. Nu de focus verschuift van individuele wagens naar mobiliteitsoplossingen voegde ontwikkelaar Jumik er een nieuwe laag aan toe. Zo kunnen beschikbare voertuigen meteen ingezet worden in deelsystemen. En dat verhoogt dan weer de bezettingsgraad en dus de rentabiliteit.

Hoe meer rekenkracht, hoe meer elektronica. En hoe meer elektronica, hoe warmer een machine wordt. Koeling is daarom belangrijker dan ooit, en wel meteen in de ontwerpfase. De Leuvense start-up Diabatix zorgt ervoor dat dit van de eerste keer goed gebeurt.

Als elk gebouw wettelijk verplicht een syndicus moet hebben, en weinigen nog zin hebben om die job te doen, dan moet er iets gebeuren. Met een ondersteunend platform wil de Brusselse start-up Syndic4You de syndicus helpen en bijstaan, en in één klap ook de mede-eigenaars dichter betrekken.

Data News Jobs