Als de hele wereld digitaliseert, dan de festivalwereld ook. Vandaag betaal je cashless, wordt je ticket online verkocht en digitaal gescand, en bestel je zelfs je drankje soms via je smartphone. De Brusselse start-up anyKrowd vervangt de jungle aan apps door één platform dat al die diensten bundelt. Dat bespaart een organisator veel kopzorgen.

Data zijn het nieuwe goud, maar net als bij dat blinkende edelmetaal moet je er wel mee kunnen omgaan. De nieuwe start-up Aivix, een zusterbedrijf van Cubis en Lytix, wil bedrijven daarom helpen met complexe datavraagstukken.

Het Brusselse Qollabi dat zich toelegt op software voor indirecte verkoopkanalen, haalt 3 miljoen euro op bij onder meer KPN, PMV en Angelwise.

Data is alles, je moet als start-up alleen nog maar je eigen hoekje van de markt weten te vinden. Het Mechelse Delta Public zoekt het in de overheidsfinanciën en helpt met datavisualisaties lokale en andere besturen meer inzicht te krijgen in hun budgetten en begrotingen.

Je wil niet dat Jan en alleman zomaar op je industriële site rondloopt, maar zo'n veiligheidsbadge is snel gekopieerd of doorgegeven. En hebben mensen wel écht die nodige veiligheidscertificaten? De Gentse start-up Nine Engineering wil access control strenger maken met de hulp van soft- én hardware.

Bedrijfskritische IT-applicaties mogen het niet laten afweten, en dat vraagt degelijke monitoring. Met opensourcesoftware wil de Antwerpse start-up O11y bedrijven hiervoor de nodige tools aanreiken.

Na een eerste seed kapitaalronde in december komt er nog eens 700.000 euro bij van PMV en Vlaio. Daarmee kan de Antwerpse startup haar ontwikkeling en uitbreiding versnellen.

Data News Jobs