De Belgische starter, die een AI-gestuurd platform maakt dat onder meer trends opsnort, gaat tanken bij Ageas en het Capricorn Digital Growth Fund.

De Antwerpse start-up Survey Anyplace gaat vanaf nu door het leven als Pointerpro. 'We doen ondertussen immers veel meer dan klanten helpen enquêtes af te nemen, dus de vlag dekte de lading niet meer', klinkt het bij CEO Stefan Debois.

De ecologische voetafdruk van een product begint een dingetje te worden. Maar daarom weten bedrijven nog niet hoe ze die exact kunnen berekenen. Met een online softwareplatform wil de Antwerpse start-up ClimateCamp hen helpen de impact van de hele keten in kaart te brengen.

Het investeringsfonds Comate Ventures, dat deels in handen is van Marc Couckes Alychlo, pompt geld in het logistieke roboticabedrijf Zeal Robotics uit Herent bij Leuven. Dat blijkt woensdagochtend uit een persbericht. Financiële details werden niet meegedeeld.

Als de hele wereld digitaliseert, dan de festivalwereld ook. Vandaag betaal je cashless, wordt je ticket online verkocht en digitaal gescand, en bestel je zelfs je drankje soms via je smartphone. De Brusselse start-up anyKrowd vervangt de jungle aan apps door één platform dat al die diensten bundelt. Dat bespaart een organisator veel kopzorgen.

Data zijn het nieuwe goud, maar net als bij dat blinkende edelmetaal moet je er wel mee kunnen omgaan. De nieuwe start-up Aivix, een zusterbedrijf van Cubis en Lytix, wil bedrijven daarom helpen met complexe datavraagstukken.

Het Brusselse Qollabi dat zich toelegt op software voor indirecte verkoopkanalen, haalt 3 miljoen euro op bij onder meer KPN, PMV en Angelwise.

Data is alles, je moet als start-up alleen nog maar je eigen hoekje van de markt weten te vinden. Het Mechelse Delta Public zoekt het in de overheidsfinanciën en helpt met datavisualisaties lokale en andere besturen meer inzicht te krijgen in hun budgetten en begrotingen.

Data News Jobs