Ondanks het handelsconflict met Amerika blijft Huawei onvermoeid smartphones uitbrengen, inmiddels zonder Google-diensten. Zonet onthulde de Chinese techreus zijn nieuwste vlaggenschip, de P40, in drie verschillende smaken. Hardwarematig van een uitzonderlijk hoog niveau, maar de software blijft voorlopig een achilleshiel.

HMD Global heeft de Nokia 8.3 onthuld, de eerste 5G-smartphone van het bedrijf. De Finnen claimen dat het de eerste mobiele telefoon met 5G is die wereldwijd kan worden gebruikt. In het kielzog van het nieuwe vlaggenschip introduceerde de fabrikant ook nog de Nokia 5.3 en 1.3.

Door een vergissing bij Microsoft was op sommige internationale Xbox-websites tijdelijk te lezen dat de nieuwe Xbox Series X op Thanksgiving 2020 zou verschijnen. Microsoft heeft de fout bevestigd en spreekt inmiddels weer gewoon over een lancering 'eind 2020', ongeveer een maand later.

Apple heeft woensdag een nieuwe MacBook Air en iPad Pro aangekondigd. Belangrijkste nieuwigheid van de tablet is de LiDAR-scanner, een sensor voor dieptemetingen die geavanceerde augmented reality mogelijk maakt. De MacBook Air biedt onder meer een nieuw klavier en meer opslag, en werd in prijs verlaagd.

Luidsprekerfabrikant Sonos, specialist in multiroom-audio, introduceert in juni een nieuw besturingssysteem en een bijbehorende app. Met Sonos S2, zoals het ecosysteem gaat heten, zal de gebruiker kunnen genieten van audio in een hogere kwaliteit en zijn muzieksysteem meer kunnen personaliseren. Oudere Sonos-producten zullen de update niet krijgen.

Doordat het Mobile World Congress eind februari werd afgelast door het coronavirus, kiezen veel smartphonebouwers ervoor om hun nieuwe toestellen dezer dagen gespreid te lanceren. Zo verwachten we donderdag een aantal nieuwe Nokia's en onthulde Motorola zopas al zijn nieuwe e6s.

Google zou werken aan een opvolger van zijn Chromecast Ultra-mediaspeler. Belangrijkste nieuwigheid is dat het gadget Android TV-ondersteuning krijgt, waardoor iedere televisie eenvoudig 'smart' kan worden gemaakt. Ook zou de nieuwe Chromecast voor het eerst geleverd worden met een afstandsbediening.

HTC Vive heeft een reeks gebundelde VR-oplossingen aangekondigd die inspelen op uiteenlopende zakelijke toepassingen, zoals training en simulatie, consumentenfeedback en analyses. De bundels zijn gebaseerd op de Vive Pro Eye-headset van het bedrijf.

Carbon fiber oftewel koolstofvezel behoort tot de sterkste en lichtste materialen die er bestaan, en wordt om die reden onder meer gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie en in Formule 1-wagens. 'Waarom dan niet in smartphones?', bedacht het Duitse bedrijf Carbon Mobile, dat woensdag zijn nieuwste telefoon uit koolstofvezel voorstelde.

Computerfabrikant Lenovo heeft zijn ThinkPad-portfolio uitgebreid met een aantal laptops in de T-, X- en L-serie. Enkele nieuwe functies die in het oog springen zijn Modern Standby, Wake on Voice en ondersteuning voor WiFi 6.

Sony heeft maandagochtend zijn nieuwste topsmartphone onthuld, de Xperia 1 II oftewel Mark II. Meest opvallende features zijn de 5G-connectiviteit en het drievoudige camerasysteem met ZEISS-objectieven. Het toestel krijgt een richtprijs mee van 1.199 euro.

Data News Jobs