Apple heeft naar verluidt productieproblemen met zijn nieuwe smartwatch. Fabrikanten zouden moeite hebben het productieproces aan te passen aan het nieuwe ontwerp, wat leidt tot vertragingen, aldus ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

Apple gaat 'een zeer klein percentage' van de iPhone 12- en iPhone 12 Pro-toestellen repareren. Volgens de techreus ervaren sommige gebruikers geluidsproblemen tijdens het bellen, waardoor mensen niet verstaanbaar kunnen zijn. Het probleem zal bij de betreffende telefoons gratis worden verholpen.

De Galaxy Z Fold3 en Z Flip3. Dat zijn de nieuwste modellen in Samsungs assortiment van vouwbare smartphones. De ene plooit in de breedte, de andere in de lengte, en allebei zijn ze voorzien van snelle 5G-connectiviteit.

Smartphonemaker OnePlus heeft woensdag zijn nieuwe Nord 2 in de winkelrekken gelegd. Het 5G-toestel komt in twee uitvoeringen en is verkrijgbaar vanaf 399 euro.

Sony introduceert in september de SRS-NB10 nekband-speaker met bluetooth. Het gadget met geïntegreerde luidspreker en microfoon rust comfortabel op de schouders en kan daardoor de hele dag gedragen worden. Bovendien ben je tijdens een online meeting niet meer aan de computer gekluisterd, maar kan je gerust een kop koffie halen zonder ook maar één woord te missen.

Miljardair en Tesla-baas Elon Musk verwacht met zijn satellietnetwerk Starlink binnenkort overal ter wereld breedbeeldinternet te kunnen aanbieden, behalve in de poolgebieden. Waarschijnlijk is het een kwestie van weken, heeft Musk gezegd in een videogesprek dat werd uitgezonden op het Mobile World Congress in Barcelona.

Els Bellens

Nieuwe spelconsoles zijn vaak een vehikel voor nieuwe technologie, en met de PlayStation 5 is dat niet anders. Zo komt Sony met Tempest 3D AudioTech voor de console, een technologie die geluiden erg accuraat en in 3D rondom de speller moet zetten.

Ben jij er zo eentje die z'n mobiele telefoon om de haverklap op de grond of in de toiletpot laat kukelen? Dan is wat extra robuustheid geen overbodige luxe. De Motorola Defy weet precies dàt te leveren, dankzij een samenwerking met 'rugged smartphone'-specialist Bullit Group.

Met een ietwat afgeslankte versie van de Nord, nu een klein jaar op de markt, mikt OnePlus niet zozeer op millennials en de eigen community, maar op een voor het Chinese bedrijf 'nieuwe doelgroep' van 18- tot 45-jarigen. De Nord CE is er vanaf 299 euro.

Data News Jobs