Gamers over de hele wereld staan voor een spannende tweedaagse: het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft heeft dinsdag de nieuwste Xbox-consoles gelanceerd, twee dagen voor grote concurrent Sony zijn nieuwste Playstation-consoles in de winkelrekken legt.

Elektronicareus Sony heeft maandag aangekondigd drones te gaan ontwikkelen. Onder de verzamelnaam Airpeak wil het Japanse bedrijf toestellen produceren die Sony's kennis over beeldtechnologie combineren met kunstmatige intelligentie en robotica.

LG heeft in Europa een trademark vastgelegd voor de naam 'LG Rollable'. Dat heeft techsite LetsGoDigital ontdekt. De techreus beschikt al over oprolbare televisies, maar dit patent zou specifiek zijn aangevraagd voor een apparaat in de smartphonecategorie.

Een betere webcam nodig voor al die Zoom- en Teams-meetings? Voor eigenaars van bepaalde Nikon-camera's is er voortaan een gratis oplossing. De Japanse fabrikant bracht zopas een stukje software uit dat van een klassieke camera een webcam maakt.

In Nederland heeft een vliegende auto van het bedrijf PAL-V de de goedkeuring gekregen om op de openbare weg te gaan. Het prototype mag wel nog niet de lucht in, want daarvoor is nog groen licht nodig van de Europese toezichthouder voor de luchtvaart.

5 star star star star star

Er zijn nog zekerheden in het leven: de belastingen, de stijgende waterspiegel en... het feit dat Sony om de zoveel tijd een nieuwe versie van zijn tophoofdtelefoon met ruisonderdrukking uitbrengt. Modelletje vier luistert naar het sexy typenummer WH-1000XM4 en Data News deed de test.

De Chinese smartphonemaker OnePlus heeft de 8T uitgebracht, de opvolger van de OnePlus 8-reeks en het nieuwe toptoestel van het merk. Opmerkelijk: er komt dit keer geen aparte Pro-versie van de smartphone.

Techreus Apple heeft dinsdagavond zijn langverwachte nieuwe smartphones voorgesteld. De iPhone 12 komt in vier uitvoeringen die allemaal zijn uitgerust met 5G voor ultrasnel mobiel internet. Die technologie, die vooralsnog niet écht vlot van de grond komt, kan door de nieuwe iPhones wel eens in een stroomversnelling belanden.

Vivo heeft een conceptsmartphone voorgesteld met een afneembare selfiecamera. Voordeel van dit ontwerp is dat het schermoppervlak niet wordt verkleind door een storende 'notch' of 'pinhole'. Het uitgeschoven onderdeel kan ook nog draadloos worden bediend.

Data News Jobs