Een kleine week na Microsoft heeft nu ook Sony de prijzen en lanceerdatum van zijn nieuwe spelconsole bekendgemaakt. Bij ons verschijnt de PlayStation 5 op 19 november, in de VS, Japan en enkele andere regio's kunnen gamers het toestel een week eerder op de kop tikken.

Apple heeft twee nieuwe Apple Watches voorgesteld. Naast de Series 6, voor het eerst uitgerust met een bloedzuurstofmeter, verschijnt er ook een goedkopere variant van het uurwerk, de Watch SE. Die is beschikbaar vanaf 299 euro.

Het Chinese Huawei heeft donderdag een aantal nieuwe notebooks, smartwatches en draadloze oortjes aangekondigd. Smartphones werden niet voorgesteld. Of dat te maken heeft met het Amerikaanse handelsembargo op Huawei-telefoons met Android-diensten, is niet bekend.

Microsoft heeft de prijzen en de lanceerdatum van zijn nieuwe Xbox-spelcomputers bekendgemaakt. Topmodel Xbox Series X kost 500 euro, de kleinere Xbox Series S krijgt een prijskaartje van 300 euro mee. Beide consoles komen op 10 november op de markt.

Nintendo blijft innovatieve games bedenken voor de Switch. Getuige daarvan is de nieuwe Mario Kart-titel die op 16 oktober verschijnt ter gelegenheid van de 35ste verjaardag van Super Mario Bros. Het spel wordt namelijk gespeeld met échte racewagentjes.

Techreus Samsung greep 1 september aan voor de onthulling van de Galaxy Z Fold2, de nieuwe opvouwbare smartphone van het bedrijf. Belangrijkste vernieuwingen zijn het grotere Cover Screen, slankere design en - zo claimt Samsung - een betere gebruikservaring.

Fitbit heeft op een persevent twee nieuwe smartwatches en een fitnesstracker gelanceerd. Blikvanger is de Fitbit Sense, een slim uurwerk met enkele innovatieve features, zoals een huidtemperatuursensor en een elektrodermale activiteitssensor (EDA) die het stressniveau meet.

De BlackBerry blijft onverwoestbaar. Of toch tenminste de merknaam. Twee bedrijven gaan de iconische smartphone opnieuw op de markt brengen nu de licentie van de vorige producent afloopt.

Op Twitter zijn beelden opgedoken van een nieuw Microsoft-toetsenbord. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat het klavier een compleet nieuwe toets bevat voor snelle toegang tot de emoji van Windows 10.

Data News Jobs