Apple heeft een nieuwe versie van zijn draadloze koptelefoon AirPods geïntroduceerd. De nieuwste versie van de witte oordopjes werd tijdens een online evenement aangekondigd. Daar stelde Apple ook nieuwe laptops met eigen chips voor en kwam het met een goedkoper abonnement op streamingdienst Apple Music.

De SRS-NB10 nekband-speaker die Sony aan het begin van de zomer introduceerde, was met z'n geïntegreerde microfoon vooral bedoeld voor (meer bewegingsvrijheid tijdens) virtuele meetings. Grote broer SRS-NS7 voegt daar letterlijk een paar dimensies aan toe: Dolby Atmos-geluid voor een wel zéér ruimtebesparende bioscoopervaring.

HMD Global, het bedrijf dat sinds enkele jaren de toestellen van Nokia produceert, heeft woensdag zijn eerste tablet onthuld. Het gaat om de Nokia T20, een Android-device met een 2K-scherm van 10,4-inch en een prijskaartje vanaf 219 euro.

Microsoft vernieuwt haar Surface gamma. Vijf nieuwe toestellen, één opgefrist toestel en een reeks accessoires zijn dit najaar en begin 2022 in België beschikbaar voor consumenten en/of zakelijke gebruikers.

Michel van der Ven

Techreus Apple heeft dinsdagavond vier nieuwe iPhone-modellen voorgesteld. De iPhone 13-serie heeft een beter scherm, krachtigere batterij, snellere processor en betere camera's dan de vorige generatie. Op hetzelfde virtuele event onhulde het bedrijf ook nieuwe versies van de Apple Watch en iPad (mini).

Apple heeft naar verluidt productieproblemen met zijn nieuwe smartwatch. Fabrikanten zouden moeite hebben het productieproces aan te passen aan het nieuwe ontwerp, wat leidt tot vertragingen, aldus ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

Apple gaat 'een zeer klein percentage' van de iPhone 12- en iPhone 12 Pro-toestellen repareren. Volgens de techreus ervaren sommige gebruikers geluidsproblemen tijdens het bellen, waardoor mensen niet verstaanbaar kunnen zijn. Het probleem zal bij de betreffende telefoons gratis worden verholpen.

De Galaxy Z Fold3 en Z Flip3. Dat zijn de nieuwste modellen in Samsungs assortiment van vouwbare smartphones. De ene plooit in de breedte, de andere in de lengte, en allebei zijn ze voorzien van snelle 5G-connectiviteit.

Smartphonemaker OnePlus heeft woensdag zijn nieuwe Nord 2 in de winkelrekken gelegd. Het 5G-toestel komt in twee uitvoeringen en is verkrijgbaar vanaf 399 euro.

Sony introduceert in september de SRS-NB10 nekband-speaker met bluetooth. Het gadget met geïntegreerde luidspreker en microfoon rust comfortabel op de schouders en kan daardoor de hele dag gedragen worden. Bovendien ben je tijdens een online meeting niet meer aan de computer gekluisterd, maar kan je gerust een kop koffie halen zonder ook maar één woord te missen.

Data News Jobs