5 star star star star star

VR-headsets zijn leuk, maar niet goedkoop. Telenet-dochter The Park past daar een mouw aan door toestellen met eigen games te verhuren. Wij mochten een weekend lang virtueel gamen, en soms vissen.

Vijf Europese consumentenorganisaties, waaronder het Belgische Test Aankoop, hebben de Amerikaanse technologiereus Apple nog eens aangemaand om te stoppen met de 'geplande veroudering' van zijn iPhone-toestellen. Ze willen dat betrokken klanten elk een schadevergoeding van 60 euro krijgen.

De onderzoeksafdeling van Facebook heeft een prototype voorgesteld van een zonnebrilachtig gadget waarmee virtual reality-beelden bekeken kunnen worden. De bril zou veel lichter en comfortabeler moeten zijn dan bestaande VR-brillen.

Michel van der Ven

Apple heeft tijdens zijn Worldwide Developers Conference een voorsmaakje gegeven van zijn volgende besturingssysteem voor de iPhone. Op het eerste gezicht bestaan de belangrijkste 'nieuwtjes' vooral uit snufjes die op het Android-platform al jaren meegaan. Tijd dus om iOS 14, dat vermoedelijk in september uitkomt, eens wat grondiger te bekijken.

Apple werkt aan een nieuwe iOS-functie die de iPhone omtovert in een digitale sleutel voor de auto. Gebruikers kunnen met hun smartphone de portieren open en de wagen starten, terwijl de klassieke sleutel gewoon thuis kan blijven. De primeur is voor de BMW 5 Reeks van 2021.

Signify heeft dinsdag een aantal nieuwe Philips Hue-producten geïntroduceerd. Grootste blikvanger is de Hue Lightstrip Plus. De vernieuwde versie van de ledstrip ondersteunt nu Bluetooth en maakt het mogelijk om de afgeknipte stukken te hergebruiken.

Sony heeft tijdens een online evenement voor het eerst beelden laten zien van de PlayStation 5 die later dit jaar in twee versies zal uitkomen. Ook toonde het Japanse bedrijf een aantal accessoires voor zijn next-gen spelconsole plus flink wat voorproefjes van de eerste PS5-games.

3 star star star star star

Met de WH-CH710N levert Sony een draadloze hoofdtelefoon met 'noise cancelling'. Het is meteen ook een van de goedkopere modellen met ruisonderdrukking op de markt. Maar doet ie het ook goed?

Een uitgelekte video lijkt te bevestigen dat Google momenteel de laatste hand legt aan een Android TV-dongle; een Chromecast-achtig apparaatje dat elke televisie kan omtoveren tot een toestel met het Android TV-besturingssysteem. De beelden werden door een ontwikkelaar aangetroffen in een vroege versie van de firmware.

Computerfabrikant ASUS introduceert binnenkort vernieuwde versies van de Zenbook Pro Duo en Zenbook. De geüpgradede toestellen kenmerken zich vooral door extra processorkracht. Het topmodel beschikt bovendien over een tweede 4K-beeldscherm, het zogeheten ScreenPad Plus.

Microsoft heeft de Surface Go 2 en Surface Book 3 voorgesteld. Het eerste toestel kan dankzij het afneembare klavier fungeren als laptop én tablet, terwijl de Book 3 de krachtigste Microsoft-notebook tot nu toe is.

Data News Jobs