Van de iPhone 14 verschijnt er géén mini-model meer, en voor het eerst kost zelfs de 'goedkoopste' versie van Apples populaire smartphone meer dan duizend euro. Van de nieuwe features van de veertiende generatie iPhones die het fruitmerk gisteravond voorstelde, onthouden we dan weer vooral de mogelijkheid om een SOS-noodmelding te versturen via satelliet.

Een nieuwe septembermaand, een nieuwe generatie iPhones: de veertiende incarnatie alweer. Maar wat weten we eigenlijk al van de telefoons die Apple vanavond zal onthullen? En komt er inderdaad een Pro-versie van de Apple Watch, zoals de geruchten willen? Een vooruitblik op het Far Out-event dat straks om 19 uur van start gaat.

Het Zuid-Koreaanse LG pakte op de IFA-techbeurs in Berlijn verrassend uit met een 42-inch oled-display, dat met een druk op de knop van een plat in een gebogen scherm transformeert. Dat maakt deze Flex LX3 volgens de fabrikant het ideale toestel voor de fervente gamers onder de tv-kijkers.

Nokia pakt uit met twee smartphones en een tablet waarbij het sterk benadrukt hoeveel gerecycleerd materiaal het wel gebruikt. Maar die communicatie lijkt vooral greenwashing want na drie jaar stoppen alle updates, ook al werkt het toestel nog perfect.

De IFA-technologiebeurs in Berlijn is terug van weggeweest, maar nog niet alle bedrijven geven er deze week acte de présence. Zo gaf B&O de voorkeur aan een apart event, elders in datzelfde Berlijn. De Deense audiospecialist stelde er zijn Beosound Theatre voor: een stijlvolle en krachtige soundbar die je kan matchen met je huidige én volgende tv's.

Tijdens de Samsung-persconferentie op IFA stond alles in het teken van duurzaamheid. De nieuwigheden gaan van koelkasten met AI om stroom te besparen tot wasprogramma's die de strijd aangaan met micro-plastics. Tv-kijkers kunnen dan weer hun groene steentje bijdragen met Samsungs nieuwe Solar Cell Remote.

Drie van de belangrijkste wearables van Fitbit kregen deze week een upgrade. Het gaat om de Sense 2, Inspire 3 en Versa 4, die voor het eerst verkocht worden onder de branding 'Fitbit by Google'. De Amerikaanse techreus nam Fitbit begin vorig jaar over voor omgerekend 1,8 miljard euro.

Het is een publiek geheim dat Apple aan een AR/VR-headset werkt. Het gadget zou mogelijk in januari op de markt komen, maar door de hoge prijs wordt het waarschijnlijk niet meteen een verkoopsucces. Een gerenommeerde analyst verwacht dat er in 2023 hooguit anderhalf miljoen exemplaren verkocht zullen worden.

Met de 10T 5G houdt OnePlus deze week zijn nieuwe premium smartphone boven de doopvont. Gelijktijdig lost het technologiemerk ook een nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem OxygenOS, nummer 13 intussen.

Apple treft een schikking met de Amerikaanse hoofdtelefoonfabrikant Koss. Het fruitmerk zou met zijn populaire AirPods-oortjes inbreuk hebben gemaakt op een patent van Koss met betrekking tot draadloze audiotechnologie, meldt persbureau Bloomberg.

Logitech G heeft onder de naam Aurora een aantal nieuwe gaming-accessoires geïntroduceerd. Bijzonder, volgens het Logitech-dochterbedrijf, is dat het gamma ontworpen is 'om genderinclusief te zijn en niet genderuitsluitend'. De Aurora-collectie richt zich op de behoeften en wensen van vrouwelijke gamers, terwijl het ook alle gamers aanspreekt die op zoek zijn naar een speels ontwerp, klinkt het voorts.

Data News Jobs