De HomePod smartspeakers van Apple blijken nog wat slimmer te zijn dan gedacht. De software-update die de fabrikant deze week uitrolde, blijkt namelijk een geïntegreerde temperatuur- en luchtvochtigheidssensor te activeren. De functies zijn zowel beschikbaar op de nieuwe second-generation HomePod die in januari uitkwam, als op de bestaande HomePod mini-modellen.

De MacBook Pro en Mac mini, de compacte desktop van Apple, hebben dinsdagavond allebei een update gekregen. De high-end laptop is er in de maatjes 14- en 16-inch, en beschikbaar met de eveneens nieuwe M2 Pro of M2 Max SoC (system-on-a-chip). Bij de 'mini' is er als krachtbron keuze uit de M2 Pro of bestaande M2.

Met de NW-A306 mikt Sony op muziekliefhebbers die een hoge geluidskwaliteit vooropstellen. Aan boord zijn bijvoorbeeld verschillende technologieën om gecomprimeerde muziekbestanden op te schalen, zodat ze minstens even goed klinken als cd-tracks.

In China komt het nieuwe vlaggenschip van OnePlus aanstaande maandag al uit, maar Europa hoeft niet lang te wachten. Op 7 februari zal de OnePlus 11 5G ook in onze contreien in de winkels liggen, geflankeerd door de eveneens nieuwe Buds Pro 2-oortjes.

Op de CES technologiebeurs in Las Vegas heeft Samsung een reeks nieuwe gadgets en toestellen getoond. Opvallendste daaronder is het 'Flex Hybrid' scherm, een gevorderde vorm van het vouwbare scherm.

De Chinese elektronicareus OPPO, bij ons vooral bekend van zijn smartphones, heeft de OHealth H1 voorgesteld, een gezondheidsmonitor voor het hele gezin. Dat gebeurde woensdag op de jaarlijkse OPPO Inno Day, waar de fabrikant ook de Air Glass 2 Assisted Reality-bril onthulde.

4 star star star star star

Bij Withings weten ze inmiddels wel hoe ze een degelijke smartwatch moeten maken. Waar het bedrijf evenwel nog geen ervaring mee had, dat was het segment van de 'gewichtige' luxueuze klokjes. Met de ScanWatch Horizon komt daar verandering in.

Sport- en fitnessapps als Strava zijn niet zo privacybestendig als aangenomen. De optie om locaties te verbergen geven in veel gevallen een vals gevoel van veiligheid, zo blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven dat zaterdag is verspreid.

De iPhone van Apple krijgt een USB-C-aansluiting om aan de wetgeving van de Europese Unie te voldoen. Marketingbaas Greg Joswiak van het techbedrijf heeft dat tijdens een conferentie van The Wall Street Journal gezegd. Wanneer Apple van zijn eigen Lightning-kabeltjes afstapt, zei Joswiak niet.

De Zweedse interieurketen IKEA lanceert deze week de Dirigera, een nieuwe verbindingshub voor je smarthome die de bestaande Trädfri-hub opvolgt. Nieuw is onder meer de ondersteuning van de Matter-standaard.

Zoals verwacht heeft Apple nog voor het einde van de maand een nieuwe generatie iPads onthuld, de tiende intussen. Het gaat om opvolgers van het instapmodel (vanaf 589 euro) en van de iPad Pro, die in twee schermformaten komt. Het absolute topmodel is meteen ook de duurste iPad ooit, met een prijs van 3.044 euro.

Data News Jobs