De naam was al eventjes bekend, maar sinds deze CES-week weten we nu ook hoe de Airpeak eruit gaat zien. En dat is... best imposant. Sony's eerste drone mikt specifiek op professionele filmmakers en is dan ook standaard uitgerust met een Alpha full-frame mirrorless camera van de Japanse fabrikant.

Fitbit, maker van sport- en gezondheidswearables, is overgenomen door Google. Beide bedrijven gaan meer dan een jaar na de eerste afspraken als één geheel verder, hoewel de antitrustgoedkeuringen nog niet allemaal binnen zijn.

Elektronicareus Samsung stelde donderdag zijn nieuwe topreeks smartphones voor. De Galaxy S21 komt in drie uitvoeringen en heeft onder meer verbeterde camerafuncties. Maar de grote vernieuwing blijft uit.

Michel van der Ven

Oude smartphones: je kan ze laten recycleren, maar meestal slingeren ze na een paar jaar nog altijd rond in een of andere schuif. Dat kan anders, bedacht Samsung. Via het Upcycling at Home-programma geeft de techreus je vorige telefoon(s) een tweede leven als IoT-gadget, zoals een lichtsensor of een babyfoon.

Na de vouwbare smartphone mag je je binnenkort verwachten aan de eerste oprolbare mobiele telefoon. De primeur is voor het Zuid-Koreaanse LG, dat op de CES-beurs deze week een kort filmpje van het toestel liet zien.

Er bestaan voor je smartphone draadloze opladers, en je hebt... wireless chargers die nét iets meer doen. Deze Oblio bijvoorbeeld: die voorziet je mobieltje niet alleen van nieuwe energie, maar maakt het gadget ook smetteloos schoon via UV-C-licht.

Plus Magazine

De Antwerpse start-up Nobi heeft een lamp ontwikkeld die alleenstaande ouderen helpt bij een val. Met artificiële intelligentie detecteert het apparaat wanneer de persoon valt, contacteert familie of de hulpdiensten en kan de deur openen voor hen.

Techreus Samsung heeft op de virtuele editie van de CES-elektronicabeurs een glimp laten zien van Bot Handy, een robot die je helpt bij de dagdagelijkse klusjes in huis. Een hekel aan het vullen en ledigen van de vaatwasser? Verder lezen dan!

Een hacker heeft met het internet verbonden peniskooien in gijzeling genomen en eist 0,02 bitcoin (circa 550 euro) aan losgeld om de toegang weer terug te geven.

Elektronicafabrikant LG heeft een autonome robot aangekondigd die met behulp van UV-C-licht ruimtes kan ontsmetten. LG wil de robot gaan verkopen aan bedrijven in de horeca, winkeliers, kantoren en het onderwijs in de Verenigde Staten. De robot moet begin 2021 beschikbaar komen.

Na weken van geruchten heeft Apple dinsdag zijn langverwachte AirPods Max uitgebracht. De draadloze over-ear hoofdtelefoon kenmerkt zich door een futuristisch ontwerp, actieve ruisonderdrukking en een stevig prijskaartje van 629 euro.

Het Europees Parlement stemt een resolutie die de consument meer mogelijkheden moet geven om elektronica te (laten) herstellen. Al ligt het bij de Commissie om het beleid uit te werken.

Data News Jobs