Michel van der Ven

Een kleine revolutie in smartwatchland: Google en Samsung gaan voortaan samen voor één besturingssysteem. 'Wear' (voorlopige naam) combineert het beste van Wear OS en Tizen, en moet beide techreuzen meer slagkracht geven tegen de Apple Watch - met voorsprong 's werelds meest verkochte slimme horloge.

's Werelds grootste technologiebeurs Consumer Electronics Show (CES) wordt volgend jaar weer in Las Vegas gehouden. Dat maakt organisator Consumer Technology Association (CTA) bekend. Het congres zal ook online te volgen zijn.

De iPad Pro, het topmodel uit Apples tabletreeks, krijgt volgende maand een stevige upgrade. Zo wordt het toestel uitgerust met de M1-chip die ook de nieuwste computers van Apple aandrijft, een zogeheten XDR-display met ruim tienduizend mini-leds en 5G-technologie.

Microsoft komt met een opfrissing van haar Surface laptops. Het design blijft ongewijzigd, maar onder meer de batterij gaat voortaan langer mee.

5 star star star star star

Met de OnePlus 9 en 9 Pro brengt de Chinese smartphonebouwer deze week twee nieuwe flagships tegelijk op de markt. Met als grootste blikvanger: de optiek van het toch wel iconische Zweedse cameramerk Hasselblad. Data News kon beide toestellen al uitgebreid testen.

Facebook is bezig met de ontwikkeling van een polsband waarmee je in een virtuele omgeving kunt communiceren door je vingers te bewegen. De polsband moet gecombineerd worden met een AR-bril.

De eerstvolgende nieuwe iPhone krijgt een scherm dat altijd aan blijft. Dat claimt de doorgaans goed geïnformeerde techblogger Max Weinbach. De technologie zou vergelijkbaar zijn met die van de Apple Watch Series 5, die eveneens een scherm heeft dat niet op zwart gaat.

De Chinese elektronicafabrikant Xiaomi gaat de Mi Lux TV OLED Transparent Edition in de Benelux uitbrengen. Het bijzondere aan die televisie is dat het scherm compleet doorzichtig is wanneer het apparaat uitstaat.

Data News Jobs